Nieuw seizoen MOA-café

13 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Na een succesvol eerste seizoen start binnenkort een nieuwe serie MOA-café's. Bio-kunstenaar Martin uit den Bogaard (1944) bijt het spits af. Zijn werk balanceert op de snijvlakken van kunst en wetenschap, leven en dood. Daar waar fotograaf Stephan Vanfleteren (nu te zien in MOA) met zijn stillevens van gestorven dieren de dood als het ware bevriest, wil Uit den Bogaard laten zien dat de dood een proces is waarin het leven voortgaat. Hij werkt met echte dieren en soms ook met menselijk weefsel. Uit den Boogaards werk is o.a. te zien in de Verbeke Foundation, waar de zwaan die Vanfleteren fotografeerde een tijdelijke rustplaats heeft gevonden.

Roelof Jan Minneboo (curator MOA) interviewt Martin uit den Bogaard over de betekenis van dood en natuur in zijn werk en leven. Ook worden scenes vertoond uit de films Anyway the wind blows, (Tom Barman, 2003) en Cells (Wil Mathijs, 2014). Met muziek door Rutger Zuydervelt (1978) alias Machinefabriek. Voor elk MOA-café verzorgt Salon Saffier met Boris van den Wijngaard een literaire theatrale bijdrage. MOA-café met Martin uit den Bogaard vrijdag 27 mei om 16.30 uur. Toegang: €15,- incl. welkomstdrankje. Aansluitend is het mogelijk deel te nemen aan een aanschuifdiner bij de Veldkeuken. Reserveren noodzakelijk: info@moa.nl T 030 8905460 onder vermelding van MOA-café. 

MOA-café is een maandelijks initiatief van MOA i.s.m. literair theater Salon Saffier. Een informeel vrijdagmiddagprogramma met bijzondere gasten, (live)muziek, literatuur en film in Koetshuis Oud-Amelisweerd. www.moa.nl, www.salonsaffier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie