Inspiratiesessie ter bevordering van beweegonderwijs

6 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Wat kan bewegen doen voor de leerprestaties? Hoe kan invulling worden gegeven aan de noodzakelijke dagelijkse beweegmomenten in en rondom school? Betrokkenen die hierover mee willen praten, zijn van harte welkom bij de inspiratiesessie 'Bewegen in en om het onderwijs' op woensdag 25 mei in Sportcentrum Helsdingen in Vianen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Sportservice provincie Utrecht namens het ministerie van OC&W. Kijk voor het programma en aanmelding op www.sportserviceprovincieutrecht.nl. De inspiratiesessie is gratis voor iedereen betrokken bij sport en onderwijs in de gemeente Bunnik.

TWEE LESUREN Het ministerie van OC&W heeft samen met de PO-Raad in het bestuursakkoord afgesproken dat elke leerling op de basisschool minimaal 2 lesuren bewegingsonderwijs -gegeven door een bevoegde (vak) leerkracht- krijgt. Bewegingsonderwijs is onmisbaar voor de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling van kinderen op de basisschool. Ze leren daar te bewegen en ervaren hoe leuk sporten is. Bewegingsonderwijs levert zo een bijdrage aan een actieve en gezonde levensstijl van kinderen. Om dit te realiseren is er een plan van aanpak bewegingsonderwijs opgesteld.

EFFECTEN Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) doet onderzoek naar de effecten van sport en bewegen op leerprestaties, verzuim en uitval. Uit de eerste uitkomsten blijkt dat bewegen tijdens de gymles een positieve invloed heeft op de leerprestaties. Ook blijkt uit onderzoek dat het heel goed werkt om bewegen met de gewone lessen te combineren. Bewegen -zowel voor als na schooltijd- is dan ook van groot belang.

PROGRAMMA Het programma start om 14.00 uur en wordt geopend door dagvoorzitter Johan Wakkie. Na het welkomstwoord van gastheer Marcel Verweij, wethouder sport van de gemeente Vianen volgt een presentatie van Hiske Blom. Zij is adviseur jeugd bij het Kenniscentrum Sport. Zij vertelt over de intellectuele en sociale waarde van sport en bewegen op school. Kijk voor het complete programma op www.sportserviceprovinicieutrecht.nl.

SPORT- EN ONDERWIJSVELD Tijdens bijeenkomsten wordt door middel van workshops input verzameld wat van belang is voor landelijk beleid en strategische allianties op provinciaal, regionaal of lokaal niveau. De bijeenkomst is interessant voor alle betrokken partijen uit het sport- en onderwijsveld en het provinciale en lokale bestuur, zoals wethouders en ambtenaren Sport & Onderwijs, schoolbesturen, vakleerkrachten, sportverenigingen, wetenschappers, Provincie en buurtsportcoaches

AANMELDEN Voor meer informatie en aanmelden: www.sportserviceprovincieutrecht.nl. Met vragen kan contact worden opgenomen met Wendy Elberse van Sportservice provincie Utrecht via 030-209 99 98 of wendy.elberse@sportserviceprovincieutrecht.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie