Bunnikse Spelen succesvol

11 mei 2016 om 00:00 Sport

ODIJK De buurtsportcoaches organiseerden op 4 mei de Bunnikse Spelen. 's Morgens konden de 60 kinderen verschillende sporten uitproberen en 's middags was het de beurt aan de ouderen. Het doel was om te laten zien wat het aanbod was en mensen aan het bewegen te krijgen.

Agnes Corbeij

Het initiatief van de Bunnikse Spelen komt van de drie buurtsportcoaches van de gemeente, Jesper Oele, Mieke Hilhorst en Robin Eerkens. Deze eerste editie werd georganiseerd in de Lindenhof in Odijk. Er kwamen niet alleen mensen uit Odijk op af. Buurtsportcoach Mieke Hilhorst: "Nee hoor, zeker zoveel mensen uit Bunnik en Werkhoven." Toch hebben de sportcoaches het plan om de volgende edities in Bunnik en Werkhoven te houden, om iedereen aan te blijven spreken. "Het is voor kinderen en senioren uit alle drie de dorpen, dus dat zou wel leuk zijn."

De buurtsportcoaches waren tevreden over het verloop. Voor de kinderen waren er acht sporten uit te proberen. De bekende sporten zoals hockey, korfbal, volleybal en handbal, maar ook het iets minder bekende capoeira was aanwezig. Die sport kan in Bunnik uitgeoefend worden en dat wisten niet alle aanwezige ouders. "Mijn zoon was erg enthousiast, dus wie weet gaan we eens een paar proeflessen nemen."

KANS In een volgende editie wil Mieke ook andere verenigingen een kans geven zich te presenteren. "We hebben nu nee moeten verkopen. De zaal is niet groot genoeg voor alle verenigingen. De tennisclub wilde ook graag een clinic geven, maar zij waren helaas te laat. Voetbal hebben we niet gevraagd in eerste instantie, omdat de meeste mensen geen moeite hebben om daar hun weg naartoe te vinden." Uitbreiding behoort tot de mogelijkheden. "We kunnen de vakken in de zaal wat kleiner maken, zodat we meer spoten kwijt kunnen. Maar misschien gaan we ook wel naar buiten bij een volgende editie."

In de middag waren de ouderen aan de beurt. Mieke: "Ik hoor van ouderen in de gemeente heel vaak dat ze niet precies weten wat er te doen is aan sport en beweging voor hun doelgroep. Dat is zonde, want er is heel veel te doen en het is ontzettend belangrijk om te bewegen, ook voor deze doelgroep." Die mogelijkheid was er volop, met onder meer walking hockey, walking football proberen en een korte valtraining. Mieke: "We hopen dat als de mensen eenmaal iets geprobeerd hebben wat hen bevalt, dat ze dat blijven doen en dat ze dus meer gaan bewegen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie