Vleermuizen speurtocht op fort bij Rijnauwen

28 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Speciaal voor de kinderen organiseert Staatsbosbeheer op woensdag 4 mei de vleermuizenspeurtocht op Fort bij Rijnauwen. Kom erachter hoe het is om een vleermuis te zijn en leer alles over deze een tikkeltje enge, maar ook erg interessante dieren. Hoe leven ze nou eigenlijk, wat eten ze en hoe werkt dat nou met die 'echolocatie'?

Elk jaar overwinteren honderden vleermuizen op het fort. In de zomer hebben de meesten van hen de gebouwen van het fort verlaten. Dat geeft ons de gelegenheid om in de spannende donkere gangen van het oude fort de overwinteringsplekken van de vleermuizen te bestuderen! We gaan dus géén échte vleermuizen zoeken.

De verzamelplaats is aan het hek van het fort bij Rijnauwen aan de Vossengatsedijk 3, te Bunnik. De kosten zijn € 5,- per persoon. De groep telt maximaal 30 kinderen , een ouder mag maximaal 3 kinderen meenemen. Deze rondleiding is niet geschikt voor kinderfeestjes.

Aanmelden kan via de website www.staatsbosbeheer.nl/forten. De volgende twee kinderexcursies zijn: woensdag 10 augustus (14.00 - 15.30) en woensdag 21 september (14.00 - 15.30).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie