Tien mensen onderscheiden in naam van de Koning

27 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Tien inwoners van de gemeente Bunnik werden dit jaar gedecoreerd tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Acht van hen ontvingen de onderscheiding vorige week dinsdag, uit handen van burgemeester Ostendorp. De heer Sebastian Archbold kreeg zijn onderscheiding van Van Zanen in Utrecht en mevrouw Cor Spruit kreeg hem maandagavond al, uit handen van haar eigen dochter, burgemeester Lies Spruit van Lisse.

Agnes Corbeij

Het hoge aantal gedecoreerden is opvallend. Vorig jaar werden twee inwoners Lid in de Orde van Oranje Nassau, in 2014 was er helemaal geen lintjesregen. Burgemeester Ostendorp was erg blij met een volle raadstafel. "De vraag is: Wat plaatsen we in het licht in wereldtijden als deze? Het antwoord is: Het goede. En dat bent u vandaag."

Tot lid in de Orde van Oranje Nassau werden genoemd: Janny Beemer, Jos ten Berg, André Boereboom, Joke Colard, Lida van Oostrom, Nico Toonen en Gré van Wijk. Beemer, Colard, Van Oostrom, Spruit en Van Wijk waren allemaal actief bij de Zonnebloem in Odijk. Daarnaast deden zij allen nog andere vrijwilligerstaken. Boereboom en Toonen waren vanaf het begin betrokken bij Cuisine Culinaire Nederland in Bunnik.

RIDDER Een van de gedecoreerden werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, Thijs Fonville. Hij zet zich al ruim tien jaar in voor de stomavereniging, een landelijk opererende organisatie met ruim zevenduizend leden. Van het regionale bestuur ging hij snel naar het landelijke bestuur, waar hij eerst penningmeester en later voorzitter was. Hij had een belangrijke rol in de reorganisatie van de vereniging.Ook lokaal heeft Fonville zich ingezet. Hij was raadslid en wethouder en jarenlang actief voor de VVD-afdeling. Ook is Fonville medeoprichter van de Golfclub Kromme Rijn. Jos ten Berg werd geroemd om zijn vele activiteiten, maar vooral om zijn bestuurswerk bij Bunnik Let Op Uw Saeck.

Een uitgebreider artikel leest u volgende week in de papieren verdie van het Bunniks Nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie