Op 18 mei organiseert Proxima Terminale Zorg de voorstelling "Leef".

22 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 18 mei organiseert Proxima Terminale Zorg in het kader van het jubileumjaar samen met theater De Kom in Nieuwegein de theatervoorstelling "Leef", gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant. Deze voorstelling, die overal volle zalen trekt, is voor iedereen toegankelijk.

Leef!

Op haar vijftiende krijgt Laura de diagnose kanker. Een operatie in combinatie met chemo lijkt haar nog een toekomst te geven. Maar dan keert de ziekte tegen haar twintigste in ongeneeslijke vorm terug. Ze maakt een opvallende keuze: ze verkiest kwaliteit van leven boven levensverlengende behandelingen. Laura weet dat ze door haar ziekte nooit zal trouwen. Wél is ze trouw aan zichzelf.

En omdat ze het leven nog volop wil vieren, besluit ze een huwelijk met zichzelf aan te gaan. Op de avond voor het feest neemt ze nog één keer haar speech door. Een indrukwekkende solovoorstelling die onverbloemd laat zien hoe het is om te leven met kanker, maar die ook vooral gaat over het leven zelf. LEEF! is gebaseerd op het gelijknamige boek van Laura Maaskant.

In de theatervoorstelling speelt actrice Jamie Grant, bekend van onder andere de tv-serie Flikken Maastricht en In Therapie, de rol van Laura.

Terminale zorg

Het leven is onvoorspelbaar. Afscheid nemen van het leven ook. Wie ongeneeslijk ziek is, wordt daarmee geconfronteerd. Soms geleidelijk, maar vaak ook plotseling. In die laatste, belangrijke levensfase staat Proxima klaar met zorg aan huis. De vrijwilligers zijn er voor de zieke en hun naaste om thuis hulp en ondersteuning te geven in de laatste fase.

Meer informatie vind je op www.proxima-terminalezorg.nl en over Leef! op de blog van Laura: www.lauramaaskant.nl. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij theater de Kom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie