Clubkampioenschappen BC Krommerijnstreek

22 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Afgelopen week zijn de laatste wedstrijden geweest om de strijd in het enkel spel om te bepalen wie zich dit jaar clubkampioen van de badmintonverenging BC Krommerijnstreek uit Odijk mag noemen.

Bij de dames stonden Michelle Selier en Ellen van Dam voor hun laatste wedstrijd op één punt van elkaar bovenaan in hun poule. Deze wedstrijd moest de kampioen opleveren. Ellen won de eerste set nipt met 22-20, na de tweede set overtuigend met 21-10 te winnen mocht Ellen zich naar 5 jaar weer kampioen noemen.

Bij de heren waren na de poule wedstrijden de halve finales aan de beurt. Beide waren pittige wedstrijden, net als vorig jaar streden Jorrit van der Kooij en Ruben Bouwman om een plaats in de finale die nipt door Jorrit werd behaald. In de andere halve finale waren Gerrit van Brenk en jeugdlid Lars van Dam aan elkaar gewaagd, Gerrit won de 3 setter uiteindelijk. Om de 3e plaats won Lars overtuigend van Ruben. De finale was een slopende, Gerrit won de eerste set met 21-16, in de tweede stond Jorrit ruim voor, Gerrit kwam knap terug, maar Jorrit won deze set toch nog met 23-21. De derde set moest de clubkampioen brengen, door scherp te spelen zorgde Jorrit dat hij wederom de beste was, hij won met 21-13.

In de heren B poule was Nirojan Nadesu overtuigend winnaar, hij won al zijn wedstrijden. Jeugdlid Bryan van Hal werd toch verrassend tweede in deze poule door de onderlinge wedstrijd van Balakumar Balakrishan te winnen, Balakumar werd derde.

Tijdens de eerste 2 weken van april was er al gestreden om het kampioenschap bij de dubbels. Door alle wedstrijden te winnen werden Robin Snel en Ellen van Dam kampioen bij de dames. In de dames B poule wonnen Lilian Meeldijk en Viola v.d. Hurk ook al hun wedstrijden en eindigden op de eerste plaats.

Bij de heren eindigde de kampioen van vorig jaar, Jorrit van de Kooij en Ruben Bouwman, samen met Gerrit van Brenk en Jos van Dam met een gelijk aantal punten. Doordat Gerrit en Jos de onderlinge wedstrijd hadden gewonnen, werden zij de nieuwe kampioenen. Na een tussenpose van een jaar werden Marcel Dix en Peter Renken dit weer de kampioen in de B poule, Evert Holland en Ad Schippers eindigden als tweede.

Vanaf 18 mei starten de wedstrijden voor de gemengd dubbel kampioenschappen, ook dit beloven weer fanatieke avonden te worden, iedereen is op sterkte ingedeeld en op die manier zullen er weer leuke partijen te zien zijn. Kom gerust eens langs om te kijken.

Tijdens de clubkampioenschappen kan er op de woensdagavond ook nog gewoon gespeeld worden in sporthal de Lindenhof te Odijk. Tot eind juni kunnen geïnteresseerden altijd een partijtje komen badmintonnen, kijk ook eens op de internet site; www.bckrommerijnstreek.nl