Bronzen Uil landt definitief

25 april 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK Conny Tukker-Van Nieuwkerk heeft de allerlaatste Bronzen Uil gewonnen. Zij ontving het beeld op 20 april uit handen van kunstenares Annelies Soomers, de maakster van de Uil. Omdat het de laatste uitreiking was, mag de winnares het kunstwerk houden.

De Odijkse ontving de onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij 'met grote betrokkenheid dichtbij huis' (heeft) verricht. Zo was zij van 1982 tot 1998 lid van de steunfractie van Perspectief 21 en sinds de oprichting van de partij jarenlang actief als secretaris. Momenteel is ze werkzaam als taalcoach voor vluchtelingen, bestuurslid en vrijwilliger van De Schans, als coördinerend koster actief voor de Protestante kerk in Odijk, waarbij ze ook regelmatig op huisbezoek gaat om extra aandacht te geven aan eenzame mensen, vrijwilliger bij het Snuffelhonk en, last but not least, het langstzittende jurylid van de Bronzen Uil, een activiteit waarmee ze pas na 16 jaar stopte.

Volgens het juryrapport kenmerkt het vrijwilligerswerk van Conny zich door betrokkenheid die ze dichtbij huis - in de gemeente Bunnik - toont. "Zij staat dichtbij de eenvoud van het leven, is altijd opgewekt en straalt positieve levensenergie uit. Bij voorkeur treedt ze niet op de voorgrond en vraagt ze weinig aandacht voor zichzelf. Ze wordt pas zichtbaar door de activiteiten die ze doet. Juist daarom acht de jury het van belang haar eenmalig wèl in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen."

Na 16 jaar is er nu een eind gekomen aan het initiatief van P21 om jaarlijks De Bronzen Uil uit te reiken. "We vinden het nog steeds belangrijk dat vrijwilligers in het zonnetje worden gezet", vertelde jurylid Henk Meerdinkveldboom, die samen met Arjen Hussem dit laatste jaar de jury vormde, "maar we zien dat dit ook door anderen wordt opgepakt. Bovendien dreigden we met de thema's in herhaling te vallen en… is de sokkel vol met alle namen van de winnaars." Bij de laatste uitreiking waren alle voormalige winnaars uitgenodigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie