Frisse wind bij BLTC de Niënhof

20 april 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Bij de Bunnik Lawn Tennis Club (BLTC) de Niënhof waait een frisse wind. Sinds een aantal weken zit er een geheel nieuw bestuur en begin deze maand werden ook het geheel gerenoveerde tennispark opgeleverd. Het bestuur zet in op ledenwerving en -behoud en een verdere verduurzaming van het park.

Agnes Corbeij

Op 3 april werd het vernieuwde tennispark geopend door sportwethouder Eijbersen. Daar maakte hij ook meteen kennis met het nieuwe bestuur vereniging, bestande uit voorzitter Ritzo Holtman, penningmeester Richard Geurtsen en secretaris Marion Kalitzin. Het vorige bestuur trad na zeven jaar af, het was tijd voor een frisse wind.

AFSCHOT Vier banen werden geheel vernieuwd en vier anderen gerenoveerd. Ook de hekwerken en de betrating werden vernieuwd. Het hele project werd begeleid door een aantal fanatieke leden en dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Ritzo: "Ik merk dat er hier altijd mensen hard aan het werk zijn. Dat is inspirerend. Daarom wilde ik wel voorzitter zijn, toen mijn voorganger besloot te stoppen." Ritzo is al twintig jaar lid bij BLTC de Niënhof.

ACCOUNTANT Richard begon vorig jaar al als penningmeester. "Ik zou per 1 januari 2016 beginnen, maar de vorige penningmeester emigreerde." Secretaris Marion heeft er ook zin in om de taken van haar voorganger over te nemen. "Ik tennis sinds tien jaar en vind het erg leuk om te doen. Via via werd ik gevraagd als secretaris en dat leek me wel wat."

LEDENBEHOUD Na de vernieuwing van het  tennispark staan zonnepanelen en ledverlichting nog op het verlanglijstje. Richard: "Dat heeft een van onze leden helemaal uitgezocht en die komen er waarschijnlijk volgend jaar." Maar de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is ledenbehoud. Ritzo: "Zoals bij vrijwel alle verenigingen is er sprake van een ledendaling. Die daling willen we stoppen, door de leden actief bij de vereniging te betrekken. We moeten nu het momentum pakken, nu de nieuwe energie er is."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie