Aanbesteding Het Burgje rond

13 april 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK De aanbesteding voor de nieuwe woonwijk die rondom boerderij Het Burgje zal worden gebouwd, is vorige week rondgekomen. De gemeente wil echter nog niet zeggen wie als de winnaar uit de bus is gekomen. Pas als er getekend is, ergens begin mei, komt het gemeentebestuur met meer informatie naar buiten.

Kuun Jenniskens

Bron voor 't Groentje was de website www.hetburgje.nl. Hier liet één van de deelnemers vorige week weten dat zijn organisatie de aanbesteding had verloren. De gemeente wil echter richting 't Groentje verder niets uit de doeken doen. De formele procedures zijn namelijk nog niet helemaal afgerond.

SELECTIE Het gaat om vijf marktpartijen: de combinatie ERA Contour, Synchroon en J.P. van Eesteren; om VolkerWessels Vastgoed; om Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed; om Bolton Ontwikkeling; en om Nijhuis Bouw. Zij werden geselecteerd uit 20 marktpartijen en één van hen heeft de aanbesteding inmiddels gewonnen.

VOORLOPIG Een gemeentewoordvoeder legt uit: "Inmiddels is er een voorlopige gunning voor het plan Het Burgje. Het college heeft het gunningsadvies van de beoordelingscommissie overgenomen en hiermee is er een voorlopige winnaar. Voorlopig, omdat de marktpartijen die zijn afgevallen de mogelijkheid hebben om bezwaar te maken tegen hun beoordeling (en zelfs naar de rechter te stappen). Deze periode - de zogenaamde Alcatel periode - loopt tot begin mei. Daarnaast vindt nog een nadere verificatie plaats met de voorlopige winnaar. Hierin worden de laatste puntjes op de i gezet. Daarna zal een datum worden geprikt voor het ondertekenen van de overeenkomst. Als beide partijen hebben getekend, is de gunning definitief en zal gemeente samen met de winnende partij naar buiten treden."

DUURZAAM In het meest recente woningbouwprogramma is Het Burgje opgenomen met 125 woningen. De nieuwe woonwijk wordt in fases gebouwd. In 2018 zijn dat er 40 woningen, in 2019 ook 40 en in 2020 worden er nog eens 45 woningen gebouwd. Om wat voor soort woningtypes het hier gaat, zal moeten blijken na de uitkomst van de aanbesteding. De gemeente heeft het bouwprogramma vrijgelaten en alleen eisen gesteld aan de duurzaamheid van de nieuwe wijk. Op het gebied van groene innovaties moet het een bijzonder en vooruitstrevend wijkje worden.

NIET SOCIAAL Het Burgje is in bezit van de gemeente. In dit eigen bouwproject heeft de gemeente zelf geen sociale woningbouw opgenomen. De gemeente moet haar spaarpot aanvullen na de enorme uitgaven die zijn gedaan voor het mislukte project 'een nieuwe wijk voor Odijk', dat 1000 woningen zou gaan bevatten - en dat in de volksmond Odijk west heet. De economische situatie gooide roet in het eten en om die reden werd dit grootschalige bouwproject door de gemeenteraad afgeblazen. Er wordt nu een kleine wijk gebouwd, met als bedoeling de gemaakte kosten terug te verdienen en de begroting weer op orde te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie