Bunnikside laat je horen!

16 maart 2016 om 00:00 Nieuws

Op 30 maart in theater de Landgoederij: Verbindend Vooruitzicht. Een voorstelling van de burgemeester waar het publiek in participeert. Komt u ook? Wel even aanmelden alstublieft.

Verbindend Vooruitzicht is een strategische stuk over de toekomst van de gemeente. De burgemeester heeft er achter de schermen, samen met een team uit Utrecht, hard aan gewerkt. En nu is het tijd voor de try-out. Op het programma staan thema's als duurzaamheid, zorg, economie, verkeer en vervoer en ruimtelijke ontwikkeling. Doe mee! Laat u horen! De burgemeester rekent op uw enthousiaste bijdrage!

Dat onze burgermeester dweept met burgerkracht mag geen verrassing zijn. Hij bouwt graag samen met u aan de krachtige gemeenschappen binnen gemeente Bunnik. Zijn toespraken zijn vaak geënt op de veranderende verhoudingen tussen bestuur en samenleving en hij prijst de voortrekkersrollen bij burgerinitiatieven en uw betrokkenheid bij het gemeentebeleid.

Het is vast geen toeval, dat juist bij de burgemeester voor de deur burgerparticipatie in zijn simpelste vorm een feit werd. Er werd een verkeersbord met een oproep tot meedenken over de veiligheid van de kruising geplaatst. Naar aanleiding van de reacties is de kruising aangepast en een stuk veiliger geworden.

Op 30 maart pakt de burgemeester door. Dan staat hij tussen het publiek om grote onderwerpen van onze gemeente op te voeren. Ik ben wel benieuwd hoe versnipperd de meningen over ruimtelijke ordening zullen zijn. Hoe het ook zij, onze burgemeester maakt zich hard voor dialoog in een gemeente waar we samen de schouders eronder zetten en naar elkaar omzien.

Dat zoiets prijzenswaardig is, dat blijkt wel. Want afgelopen week bezocht een ander team uit Utrecht onze gemeente en de burgemeester kreeg een vrijkaartje. Hij mag bij de harde kern van FC Utrecht op de Bunnikside een wedstrijd meemaken. Lekker meedoen tussen het publiek. Dat is een verbindend vooruitzicht op burgemeesterparticipatie. Dus burgemeester, op uw beurt; laat u horen! Het publiek op de Bunnikside rekent op uw enthousiaste bijdrage!

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie