Politieberichten

31 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Diefstal: Op vrijdag 25 maart tussen 21.10 en 21.30 uur is er een GSM gestolen vanaf een slaapkamer van het 'Stay-Okay' gevestigd aan de Rhijnauwenselaan. Er kon een summier signalement gegeven worden van de vermoedelijk dader. Tevens werd deze GSM diezelfde avond nog gepeild in een straat in Utrecht. De politie ging in Utrecht ter plaatse doch daar werd die GSM en/of een persoon lijkend op het gegeven signalement helaas niet meer aangetroffen.

AANRIJDING Op vrijdag 25 maart omstreeks 08.00 uur was er een aanrijding op de Rijksweg A-12. Een 69-jarige bestuurder van een begrafenisauto werd onwel, raakte buiten bewustzijn en botste met zijn auto tegen de rechts van hem staande vangrail en kwam daar tot stilstand. Na ongeveer 5 minuten kwam deze bestuurder weer bij, doch is voor verder onderzoek nog wel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De door hem bestuurde auto werd door een bergingswagen afgesleept. Een hem, op het tijdstip van de aanrijding, links passerende auto werd geraakt door rond vliegende brokstukken van deze auto en raakte hierdoor beschadigd.

OVERIG In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 maart omstreeks 04.20 uur werd een bezoekster van discotheek 'Brothers' door de politie aangehouden. Deze 19-jarige bezoekster was de discotheek uitgezet omdat zij dronken en ook nog eens vervelend was tegen overige bezoekers van deze discotheek. Deze bezoekester was het niet eens met haar uitzetting en verzette zich stevig tegen de beveiliging en trapte daarbij met opzet hard tegen een ruit van de overkapping waardoor deze ruit sneuvelde. De politie werd toen gebeld, waarna deze bezoekster zich ook nog eens tijdens haar aanhouding verzette tegen de politie. Het gevolg hiervan was dat zij werd ingesloten en dat proces-verbaal tegen haar zal worden opgemaakt waarbij zij uiteraard ook aansprakelijk zal worden gesteld voor de door haar vernielde ruit.

BABBELTRUCKS Het eerste advies dat de politie u geeft, kijk altijd, vordat u de deur open doet, wie er voor de deur staat (zeker s'-avonds, en/of u alleen thuis bent). Want, de laatste tijd worden de politie regelmatig geconfronteerd met personen die zich middels een smoes proberen om, na te hebben aangebeld, een woning binnen te komen. De meest gebruikte smoezen zijn: zich voordoen als: Meteropnemers, diensten aan te bieden zoals bijvoorbeeld meubels stofferen; diensten aan te bieden voor kabelbedrijven; invullen enquête. Mensen trap hier niet in en laat die mensen als het kan niet binnen. En als u toch dat soort mensen toch binnen laat dan altijd naar aan geldige legitimatie vragen. Hier komt nog bij dat de meeste personen die diensten aanbieden gekleed zijn in een jas of jack voorzien van het logo van het bedrijf waarvoor zij komen.

Collecte: Indien u mensen aan de deur krijgt voor een collecte, vraag ook hier waarvoor die collecte is en vraag ook dan naar een legitimatie. Als U dan toch besluit om wat te geven, laat dan niet de deur open staan om geld te halen doch zeg dan tegen de collectant dat u even wat gaat halen en zo terug komt en sluit dan, als u geld gaat halen, uw voordeur. Dit voorkomt dat men ongemerkt toch uw woning binnen komt.

Advies: Als u iets niet vertrouwt en daar dus een vreemd 'onderbuik gevoel' van krijgt bel dan direct 112. Probeer dan wel een duidelijk signalement te geven van die persoon en misschien ziet u wel of diegene met een auto of bromfiets is. Neem dan het kenteken van dat vervoermiddel op en kijk welke kant die man of vrouw opgaat. Dit geldt uiteraard ook als u iemand in de straat ziet lopen of rijden die zich 'opvallend' gedraagt. Gelukkig wordt de politie de laatste tijd regelmatig gebeld door mensen die iets niet vertrouwen. Blijf dit volhouden en schroom dus niet in dit soort gevallen 112 te bellen, maar bel dan wel direct en niet 10 minuten later. Als u dit later bijvoorbeeld bij thuiskomst hoort dan kunt altijd nog 0900-8844 bellen, want dit is het nummer voor niet spoedeisende meldingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie