Kinderen Partou zetten zich in voor Taalpunt

31 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK In maart hebben de kinderen van Partou kinderopvang zich ingezet voor Taalpunt. In de afgelopen weken werd er door alle kinderen gewerkt aan zelfgemaakte cadeautjes. Op 24 maart konden ouders en andere belangstellenden de cadeautjes kopen voor het goede doel 'Taalpunt Bunnik'.

De opbrengst was zo groot dat deze is gesplitst. Van de helft zijn boeken gekocht voor de boekenplank voor laaggeletterden. De andere helft is gedoneerd aan Vakantiekampen voor kinderen van vluchtelingen, een onderdeel van Vluchtelingenwerk Nederland. De boeken werden op 29 maart door de kinderen aangeboden aan de bibliotheek. De kinderen gaven ook nog 3 volle grote tassen met cadeaus mee. Dit betrof allemaal eigen speelgoed wat de kinderen aan kinderen van vluchtelingen wilden geven. Gevluchte kinderen komen immers met niets in Nederland te wonen. Het marktje op bso Rijnzichtlaan werd gesponsord door Bakker van Dijk met lekkere hapjes die verkocht konden worden.

Het Taalpunt is een samenwerkingsproject tussen Gemeente Bunnik, Vluchtelingenwerk - Samenspraak Bunnik (VWSB) en Bibliotheek Idea. Het Taalpunt is een plek voor mensen die beter Nederlands willen leren lezen, spreken en/of schrijven. Om hen te helpen biedt het taalpunt lees- en leermaterialen aan, zowel fysiek als digitaal. Taalpunt Bunnik is gevestigd in Bibliotheek Idea op de Camminghalaan 27c.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie