Pianoduo Scholtes-Janssens speelt Moessorgsky's Schilderijententoonstelling

30 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zondag 10 april treedt het pianoduo Lestari Scholtes en Gwylim Janssens wederom op in Werkhoven. Zij spelen de Schilderijententoonstelling van Moessorgsky en de Cinderella suite van Prokofiev, twee bekende stukken die zeer de moeite waard zijn om te komen beluisteren. Het duo heeft al eerder voor het Dak opgetreden en viel toen op door het virtuoze samenspel en de wijze waarop het de muziek dichterbij de mensen brengt. Zij illustreren de muziekstukken met leuke anekdotes en verhalen.

Het duo wordt alom geprezen om de betoverende klank, de zeer hoogstaande technische behendigheid en de energieke optredens. Het debuut van de twee pianisten in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als 'het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Zij wonnen de afgelopen jaren diverse internationale prijzen, waaronder de Vriendenkrans van het Concertgebouw en Radio4 Talent van het Jaar Award.

Dit is het laatste concert van 't Dak van Werkhoven dit seizoen, dus mag u niet missen. De toegangsprijs is € 25,-. Het concert begint om 13.00 uur, de kerk is vanaf 12.15 open. Let u op dat u uitsluitend met contant geld kan betalen. Voor meer informatie zie ook www.dakvanwerkhoven.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie