Sam's Kledingactie

24 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Doe mee met de kledinginzamelactie van Sam's Kledingactie en steun Cordaid Mensen in Nood! Ook dit jaar vindt in Bunnik, Odijk en Werkhoven de kledinginzamelingsactie van Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood plaats. U kunt dan gebruikte kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken inleveren bij de Sint Barbarakerk, Stationsweg 36 in Bunnik op 16 april van 9.30 tot 12.30 uur; de Sint Nicolaas parochie, Sint Nicolaaslaan 1 in Odijk op 16 april van 10:00 tot 12:30 uur en bij de familie Vernooij, Herenstraat 87 in Werkhoven van 14 tot en met 16 april. U kunt hier donderdag en vrijdag de hele dag terecht. Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De opbrengst van de ingezamelde kleding gaat dit jaar naar een ontwikkelingsproject van Cordaid Mensen in Nood in Bangladesh:

SITUATIE Bangladesh heeft het grootste bewoonde deltagebied van de wereld: het Patuakhali district. Het land kampt met een regen- en cycloonseizoen van juli tot en met oktober. Dijken begeven het en hele stukken land worden door het water weggespoeld. Resultaat: elk jaar verdrinken er meer dan 8.000 mensen. En elke ramp weer verliezen mensen hun huizen en bezittingen. Wij Nederlanders winnen gelukkig sinds 1953 het gevecht met het water. Als geen ander hebben we hierin ervaring en expertise opgebouwd. Wij moeten hen, als waterbouwers, toch kunnen helpen?

DONATIE Help mee met uw oude textiel: Dankzij uw kleding donatie aan Sam's Kledingactie kan Cordaid Mensen in Nood samen met lokale hulporganisaties de kwetsbare dorpen beschermen. Er worden degelijke dijken aangelegd en er wordt een preventieproject opgezet dat de bevolking leert hoe zij zich voor kunnen bereiden op rampen, zodat ze die op eigen kracht kunnen doorkomen. Voor meer informatie over Sam's Kledingactie en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingactie.nl of bellen naar 073-687 10 60.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie