Brandweerspektakel

17 maart 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKHOVEN Elk jaar strijden brandweerploegen uit het gehele land tegen elkaar, met maar één doel: uitgeroepen worden tot de beste ploeg. Dit jaar vinden er vaardigheidstoetsen (voorheen brandweerwedstrijden) plaats op 16 april in Werkhoven.

Vaardigheidstoetsen

Tijdens de vaardigheidstoetsen wordt de vakbekwaamheid van de collega's op de proef gesteld. De deelnemende ploegen worden uitgedaagd om hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen door het bestrijden van een in scene gezet incident. Klinkt als een dagelijkse klus, maar het wordt de ploegen niet makkelijk gemaakt! De vaardigheidstoetsen bestaan uit verschillende zwaartepunten en zijn door de bedenkers zelf gespeeld, fijngeslepen en nogmaals gecheckt. Alles is in werk gesteld om de collega's een uitdagende oefening voor te schotelen. Aan het einde van de dag wordt de beste ploeg bekendgemaakt. Een prijs die iedereen graag op zijn naam wil hebben staan! De winnende ploeg gaat namelijk door naar de volgende ronde, op weg naar misschien wel het landskampioenschap.

Wil je komen kijken?

De exacte locaties van de wedstrijden worden helaas nog niet verklapt, want er niet bekend wie er allemaal meeleest! Wil jij de ploegen aanschouwen in hun strijd om de prijs van de beste ploeg? Je bent van harte welkom. Ga op 16 april naar de brandweerkazerne aan de Rode Haan 1. Daar zullen vanaf 08:00 uur brandweermensen aanwezig zijn die je vanaf daar graag verwijzen naar de wedstrijdlocatie.

Veiligheidsregio Utrecht

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie