Celeritas tegen VZV op de valreep gered

14 maart 2016 om 00:00 Sport

Zaterdagavond speelden de mannen van Celeritas onder grote publieke belangstelling tegen VZV uit het Nrd. Hollandse 't Veld.

In deze wedstrijd was het de Celeritas keeper Ron Rutgers die door een fraaie aktie in de laatste secondes van de wedstrijd een gelijkspel veilig stelde.

De thuisploeg begon voortvarend en nam in de kortste keren een 3-0 voorsprong, toen Celeritas van de schrik was bekomen en greep kreeg op de wedstrijd werd het al snel 3-3. Vanaf dat moment werd het een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen waarbij Celeritas met een 10-11 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft waarin Celeritas wat beter met de kansen om ging dan de gastheren en op een 18-22 voorsprong kwam. Dit was het moment dat Niek van der Linden wegens een blessure niet verder kon, door de smalle basis van het team kwam Celeritas in de problemen. VZV luid aangemoedigd door het publiek maakte gretig gebruik van de mindere periode die Celeritas doormaakte.

VZV kwam met nog één minuut te spelen langszij bij 24-24 stand, dit zorgde voor een spannende slotfase.

Met nog 28 seconde te spelen en Celeritas in balbezit, dan geldt er maar één regel bij z'n stand: "Hou de bal in de ploeg".

Het was Nathan Bergé die een onzuivere pass gaf, die onderschept werd

door de VZV verdediging. Gevolg een vrije uitbraak voor VZV.

Keeper Ron Rutgers stopte in deze 1 tegen 1 situatie de bal van de vrij gekomen VZV speler. In de laatste 10 seconde van de wedstrijd wist Celerita de 24-24 stand vast te houden.

Dit balverlies in de laatste minuut overkwam Celeritas in de thuiswedstrijd

tegen dezelfde ook maar toen liep dit verkeerd af en werd er met 22-23 verloren.