Ben Wammes (Les Boulettes): ´Ik ben een bestuurlijk dier´

9 maart 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Ben Wammes (85) uit Bunnik was 40 jaar meteoroloog bij het KNMI. Naast zijn onregelmatige dienstrooster heeft hij altijd vrijwilligerswerk gedaan. Hij zat onder meer in het bestuur van Celeritas, de Sportstichting en Les Boulettes. Nog altijd is hij de man achter de Gazet, het clubblad van de jeu de boules vereniging.

Agnes Corbeij

In 1957 kwamen Ben en Leny Wammes in Bunnik wonen. Tot 1988 werkte Ben voor het KNMI. Hij draaide veel nacht- en avonddiensten, om de nieuwsdiensten op tijd van een weersvoorspelling te voorzien. ,,Ik ging vaak in het donker weg en kwam weer in het donker terug. En overdag deed ik regelmatig boodschappen of was ik op stap voor de sport. Daarom dachten mensen wel eens dat ik werkloos was."

POLITIEK Ook al was dat niet het geval, Ben maakte wel altijd tijd voor vrijwilligerswerk. ,,Dat hoort er gewoon bij. En ik was één van de weinigen die overdag tijd had om naar de club te gaan of te overleggen met de wethouder." In het politieke wereldje is Ben ook geen onbekende. Hij zat van 1970 tot 1976 in de gemeenteraad voor het PAK, Progressief Akkoord. Dat was een samenwerking van de Partij van de Arbeid, Democraten 66 en Politieke Partij Radikalen. Vanuit de gemeenteraad werd Ben naar voren geschoven voor het bestuur van de Algemene Sportstichting Bunnik (ASB), die in die tijd werd opgericht. Ook toen hij afscheid nam van de raad, bleef hij in het bestuur van de ASB, maar dan als vertegenwoordiger van Celeritas, de handbalvereniging. ,,Daar was ik ook al jaren bestuurslid."

BOULETTES Ben is een echte bestuurder. ,,Ik ben een bestuurlijk dier. Als er tegels gelegd moeten worden, moet je iemand anders hebben. Laat mij maar een vergadering voorzitten of een project op poten zetten." Die ervaring konden ze bij jeu de boules vereniging  Les Boulettes goed gebruiken. In 1999 werd Ben gevraagd daar in het bestuur te komen. ,,Ik ging een keer langs en vond het een leuke sport. Al snel was er een jaarvergadering en ik werd gekozen tot voorzitter. De volgende dag stond er een bord in onze tuin met de tekst: 'Net lid, nu al voorzitter!'"

Tot 2010 was Ben bestuurder bij Les Boulettes. ,,Ik verzorg nog steeds het clubblad De Gazet, vier keer per jaar. Ik schrijf 80 procent van de artikelen zelf en maak de foto's. Iemand anders maakt er een mooi geheel van en ik print het dan weer uit, op de grote printer thuis."

RUIMTE Les Boulettes heeft 65 leden en er is ruimte voor meer. Op maandag 21 maart wordt het jaarlijkse paastoernooi gehouden. Daarna volgen nog zes toernooien en de laddercompetitie. Elke maandagmiddag wordt er gespeeld. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om eens te komen kijken en meedoen.

Kent u iemand die het verdient om ´In de sportlights´ te staan? Neem dan contact op via a.corbeij@bdu.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie