Midlandia wint nu wel overtuigend van Fluks

8 maart 2016 om 00:00 Sport

De wedstrijd vanuit het oogpunt van trainer/coach Ymke Snijder. Met een raar gevoel rij ik afgelopen zaterdag naar Bunnik. Vandaag staat Fluks thuis op het programma. Kort geleden hebben we elkaar getroffen. Maar ondanks het feit dat we de 2 wedstrijd punten in de tas hadden voelde het niet goed. De wedstrijd daarna zijn we kampioen geworden. De druk was eraf, maar we hadden nog wel iets goed te maken. Als coach moet je het hele team met het zelfde doel laten spelen. In de voorbespreking werd gelukkig wel duidelijk dat ook de spelers meegingen in het verhaal. Je stinkende best doen én wat we aan de stand verplicht zijn.

De opstelling was iets gewijzigd door afwezigheid van Lize. Deze plek werd door Tina & Ilona opgevuld. Zij hadden er al een wedstrijd op zitten, maar waren bereid om samen de lege plek op te vullen. Waar voor onze dank!

Er liggen enkele banden tussen Midlandia & DVO. 'Vak Max', een supportersclub, was naar Bunnik afgereisd en zorgde samen met het Midlandia publiek voor de nodige aanmoedigingen.

Nog voor de camera liep had de 1ste aanval de bal er al in liggen. De derde keer dat zij de bal in het vak hadden scoorde Tina. Een voortvarend begin. Het team had de opdracht goed begrepen en hield zich er ook aan. Kort gezegd: Midlandia moet weer veel doelpunten maken en de tegenstander houden we onder de 10. De wedstrijd ziet er voor ons mooi uit. Er zijn 7 aanvallen in de eerste helft waarbij het eerste schot meteen raak is. Met 12-3 gaan we de rust in met een goed gevoel. Met een paar kleine aanwijzingen op zak gaan we weer verder.

De 2de helft verloopt nog beter. Er zijn meer aanvallen en er word verhoudingsgewijs nog meer gescoord. We zien inmiddels dat iedereen die aan de wedstrijd begonnen is op het scoreformulier staat. Het publiek ziet mooie uitgespeelde aanvallen. Men zoekt ….kijkt…en vind de medespeler. Als we in het begin 6 maal op rij scoren en later nog eens 7x krijgt iedereen dat goede gevoel. Spelen met vleugels en veel lukt.

Er is een moment dat we weer hopen op de '30', maar die komt er niet. Bij een 27-8 fluit de scheidsrechter af.

Volgende week staan er allemaal thuiswedstrijden op het programma. Het 1ste mag om 16:45 tegen DTS de reeks afmaken. Alle kampioenen worden gehuldigd en we kunnen met z'n allen eten in het eetcafé.