Benauwde maar verdiende overwinning voor Celeritas

6 maart 2016 om 00:00 Sport

Zondagmiddag waren het benauwde ogenblikken voor de Celeritas mannen in de slotfase van de wedstrijd tegen Kras/Volendam 3, met nog 5 minuten te spelen bedroeg de voorsprong 5 doelpunten, bij het ingaan van de laatste halve minuut was het verschil nog maar één doelpunt.

Na de openingsfase van de wedstrijd was het al duidelijk dat de teams niet niet voor elkaar onder deden waarbij Celeritas veel moeite had met de vrij stugge verdediging van de Volendammers.

Vanaf de stand 4-4 nam Volendam steeds een voorsprong die nooit groter werd dan 1 of 2 doelpunten. In de laatste 5 minuten van de eerste helft bij de stand 10-10 was het Celeritas wat doortastender werd en even sterk terug kwam, zo kon de rust ingaan met een 14-12 voorsprong.

Vanaf de hervatting werd er direct druk gezet, met als resultaat een 17-12 voorsprong, een toegekende strafworp om de voorsprong verder uit te bouwen werd gemist. Volendam putte kracht uit deze misser en wist de achterstand weer terug te brengen bij 18-16, het Celeritas antwoord liet niet lang op zich wachten, halverwege de tweede helft was het verschil weer vijf doelpunten bij 21-16.

Een toegekende strafworp werd wederom gemist, even leek het erop dat Celeritas het PSV van het handbal zou worden,(PSV miste deze competitie nogal eens een strafschop). De voorsprong van steeds 4 a 5 doelpunten bleef gehandhaafd tot bij het ingaan van de laatste 5 minuten met de stand 24-19. In deze slotfase brak er bij Celeritas een soort angst en onzekerheid uit, in plaats van om op balbezit te gaan spelen werden er onnodige risico's genomen die tot balverlies leidde waarvan Volendam gretig gebruik maakte en bij het ingaan van de laatste minuut was de voorsprong geslonken tot 24-22. Een kansloze schotpoging met balverlies

als gevolg bracht Volendam op één doelpunt, de spanning steeg bij de toeschouwers en spelers, dit bereikte zijn top toen met nog 24 seconde

van het eindsignaal Volendam een vrije worp mocht nemen. Groot was de opluchting toen het schot naast ging en de 24-23 overwinning een feit was.