Nieuw Jeugdcultuurfonds

9 maart 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK BUNNIK WERKHOVEN Alle kinderen die graag op muziek-, dans-, of theaterles willen, moeten dit kunnen doen. Ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Om dit mogelijk te maken, werkt de gemeente Bunnik samen met het Jeugdcultuurfonds, dat op donderdag 17 maart om 16.30 uur wordt gelanceerd in de Muziekschool Kromme Rijn.

Het Jeugdcultuurfonds ondersteunt kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen waar niet genoeg geld is voor cultuurlessen en materialen. Kinderen kunnen met financiële ondersteuning van het Jeugdcultuurfonds lessen volgen of benodigdheden aanschaffen, zoals danskleding of schilderspullen. Het Jeugdcultuurfonds is actief in heel Nederland en vanaf 1 maart 2016 ook in de gemeente Bunnik.

Op donderdag 17 maart ondertekenen Bart Engbers, vice voorzitter van het Jeugdcultuurfonds provincie Utrecht, en wethouder Eijbersen een samenwerkingsovereenkomst. De officiële aftrap van het Jeugdcultuurfonds gebeurt met een lied van kinderkoor High Five, onder leiding van Rohan Poldervaart.KERKEN Ook de gezamenlijke kerken ondersteunen de missie van het Jeugdcultuurfonds en storten 2400 euro in het fonds.

RABOBANK De Rabobank Foundation draagt 2500 euro bij. Zo geeft de bank gestalte aan haar eigen opdracht: kansarme mensen in groepsverband toegang geven tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- of dansles doen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen op en groeit hun zelfvertrouwen. Het verbreedt hun horizon. Door nu de creativiteit van kinderen te stimuleren, hebben ze in hun latere leven meer kansen.

SOCIAAL MINIMUM Het Jeugdcultuurfonds is er voor gezinnen met een inkomen tot 125% van het sociaal minimum. Een kind ontvangt jaarlijks maximaal 400 EURO. Ouders vullen op een ouderkaart in aan welke culturele activiteit hun kind mee wil doen. Zij leveren de kaart in bij iemand die op de hoogte is van de gezinssituatie - dit kan een docent of begeleider zijn op school, een maatschappelijk werker, een huisarts of iemand van een buurtteam. Deze persoon treedt op als intermediair en verzorgt de aanvraag voor financiële ondersteuning. Ouders horen binnen drie weken of hun kind op les kan. Het Jeugdcultuurfonds rekent direct af met de cultuurinstelling waar een kind lessen volgt.

AANVRAAG Met de hulp van intermediairs en cultuurinstellingen zorgt het Jeugdcultuurfonds ervoor dat alle kinderen in de gemeente Bunnik mee kunnen doen aan kunst en cultuur. Intermediairs kunnen de aanvragen aanmelden via de website allekinderendoenmee.nl. Cultuuraanbieders doen dit door een mail te sturen naar utrecht@jeugdcultuurfonds.nl. Meer weten? Alle informatie over het Jeugdcultuurfonds staat op de website jeugdcultuurfonds.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie