Bijeenkomst toekomst dorp

9 maart 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK  Met het hele dorp werken aan een strategische agenda, met daarin wensen en scenario's die wijzen naar de toekomst van Bunnik - lijkt u dat wat? Heeft u ideeën hoe Bunnik in deze snel veranderende wereld het best kan laveren? Iedereen is van harte welkom mee te praten tijdens een grote dorpsbijeenkomst op woensdag 30 maart.

START Burgemeester Hans Martijn Ostendorp gaf vrijdag het startsignaal voor dit gesprek met de samenleving. Dit deed hij door Bert Staal uit Odijk symbolisch de eerste uitnodiging te overhandigen. Vanuit een steekproef worden 500 inwoners via een brief uitgenodigd. In de hoop zo de groep meedenkende inwoners te verbreden.

DROMEN "Het is tijd om weloverwogen keuzes te maken", aldus Ostendorp. "In welke richting willen we ons ontwikkelen? Met wie werken we samen? Welke koers zetten we uit op belangrijke gebieden zoals de zorg, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en economie? Wij willen de meningen, dromen en wensen van een brede afspiegeling van de bevolking horen."

LANDGOEDERIJ De dorpsbijeenkomst is op 30 maart in de Landgoederij in Bunnik van 19:30 tot 21:30 uur. Op originele wijze wordt de inbreng van de aanwezigen geordend en worden de gevolgen van keuzes in beeld gebracht. De gemeente vraagt inwoners vriendelijk zich vooraf aan te melden via info@bunnik.nl of 030-6594848.

VERBINDEND VOORUITZICHT Alle 'gespreksstof' verwerkt de gemeente in een nieuwe strategische agenda. Die heet: 'Verbindend vooruitzicht'. Het is een ontwikkelingsrichting op hoofdlijnen, die past bij de identiteit en het hart van de gemeente. De agenda geeft focus aan het beleid. In juni komt deze agenda in het Open Huis en in de gemeenteraad.

ENTHOUSIAST Bert Staal zei bij de overhandiging tegen de burgemeester: "Ik vind het heel goed dat de gemeente dit doet. Er zal bij zo'n gesprek over de toekomst veel ter tafel komen. Alles is voor mij bespreekbaar, zolang we het er wel met elkaar open over hebben. Ik hoop dat we met zijn allen 15 jaar plezier hebben van zo'n visie." Bert Staal zei zeker naar de bijeenkomst van 30 maart te komen. "Dat zou ik sowieso gedaan hebben. Ik hoop dat andere inwoners ook enthousiast meedoen."

Inwoners die 30 maart verhinderd zijn of meer willen weten, kunnen naar www.bunnik.nl/verbindend-vooruitzicht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie