Ben Wammes is een bestuurlijk dier

9 maart 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Ben Wammes (85) uit Bunnik was veertig jaar meteoroloog bij het KNMI. Naast zijn onregelmatige dienstrooster heeft hij altijd vrijwilligerswerk gedaan. Hij zat onder meer in het bestuur van Celeritas, de Sportstichting en Les Boulettes. Nog altijd is hij de man achter de Gazet, het clubblad van de jeu de boules vereniging.

Agnes Corbeij

In 1957 kwamen Ben en Leny Wammes in Bunnik wonen. Hij zat van 1970 tot 1976 in de gemeenteraad voor het PAK, Progressief Akkoord. Dat was een samenwerking van de Partij van de Arbeid, Democraten 66 en Politieke Partij Radikalen. Vanuit de gemeenteraad werd Ben naar voren geschoven voor het bestuur van de Algemene Sportstichting Bunnik (ASB), die in die tijd werd opgericht. Ook toen hij afscheid nam van de raad, bleef hij in het bestuur van de ASB, maar dan als vertegenwoordiger van Celeritas, de handbalvereniging.

Het hele verhaal van Ben Wammes is deze week te lezen in de serie ´In de sportlights´ in de papieren versie van de krant. Kent u iemand die het verdient om In the Sportlights te staan? Neem dan contact op via a.corbeij@bdu.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie