Beachvolleybaltoernooi is terug

9 maart 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Het is zo'n vijftien jaar geleden, maar dit jaar gaat volleybalvereniging VC Krommerijn uit Odijk weer een beachvolleybaltoernooi organiseren. Na jaren in het slop gezeten te hebben, wordt deze leuke activiteit nu weer uit de kast getrokken. Het toernooi vindt plaats op 28 en 29 mei, op de grote parkeerplaats op het Rijneiland. Iedereen is welkom om mee te doen.

Agnes Corbeij

Kees Veldhuizen volleybalt zelf en met zijn team en nog een aantal leden organiseert hij het beachvolleybaltoernooi. "Vroeger was een buitentoernooi een vaste traditie." Deze traditie ging verloren, maar dit jaar wordt het weer opgepakt. De materialen zijn allemaal nog aanwezig, uit vroeger tijden. Kees: "We hebben de stokken, netten en lijnen nog in beheer. Die kunnen we zo weer gebruiken."

BEREIKBAAR Om vier velden te creëren wordt een gedeelte van het parkeerterrein op het Rijneiland, tussen het dorpshuis en de scholen, afgezet. "We gebruiken het deel aan de kant van het dorpshuis. Het gezondheidscentrum is daardoor nog gewoon bereikbaar. Zo kunnen we vier velden creëren met gewone afmetingen." Er wordt gespeeld in teams van zes personen, net als binnen, met dezelfde regels. "Dat leek ons leuker dan twee tegen twee te spelen."

Mensen uit de hele regio kunnen zich opgeven. Er is ruimte voor 24 teams per dag. Op zaterdag speelt de jeugd, op zondag de senioren. "Het kunnen families zijn, buren, bedrijven, die samen willen volleyballen." Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via de website van de vereniging: www.vckrommerijn.nl. Het hele verhaal over de traditie van vroeger en het toernooi op 28 en 29 mei is volgende week te lezen in de papieren versie van deze krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie