Dictee dit jaar voor Laos

29 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK/LAOS De opbrengst van het Groot Kromme Rijndictee 2016 gaat naar Stichting Vrienden van het Khongdistrict. Deze stichting zet zich in voor kansarme kinderen en hun familie in Laos. Twee Bunnikers zijn begin dit jaar naar Loas vertrokken om daar drie jaar te blijven en te werken voor de stichting. De opbrengst van het dictee wordt gebruikt voor het bouwen van een school.

Het Groot Kromme Rijndictee wordt al zes jaar georganiseerd, altijd door de Lions Club Bunnik. De formule is verder onveranderd. Het dictee wordt gemaakt en voorgelezen door de Bunnikse cabaretier Vincent Bijlo. Hij wordt daarbij bijgestaan door prof. dr. Anneke Neijt, hoogleraar Nederlandse taal - en letter kunde,  die ook dit jaar weer de jury zal voorzitten. Voor kinderen is er een apart dictee, een verkorte versie van het volwassenendictee. Het dictee wordt gehouden in het Postillion hotel in Bunnik.

Lies Roeleveld en Nelline Notenboom, twee inwoners van Bunnik en vrijwilligers bij de stichting Vrienden van het Khongdistrict, wonen sinds januari 2016 voor ongeveer 3 jaar in Laos. Zij wonen in het Khongdistrict en kunnen daardoor de bouw van de school van dichtbij volgen. Meer info: www.helplaos.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie