Paardenvrienden 70 jaar

26 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

HOUTEN Dit jaar bestaat de landelijke rijvereniging De Paardenvrienden 70 jaar. De vereniging werd net na de oorlog opgericht in 1946 door een aantal boeren. Er werd vooral gebruik gemaakt van paarden die ook voor de kar stonden in de landbouw. Na verloop van tijd kwamen daar steeds meer mensen bij die de paardensport wilde beoefenen en zelf een paard of pony kochten. Stalling werd vaak gevonden bij boerderijen in de omgeving van Houten.

Na ongeveer 20 jaar werd er ook een ponyafdeling opgericht; de Ponyvriendjes. In de loop der jaren zijn er veel activiteiten georganiseerd zoals: dressuur en springwedstrijden, ponykampen, strandritten, crossen en bosritten en het jaarlijkse concours hippique aan de Tiendweg in Houten. Daarvoor komen deelnemers uit het hele land naar Houten.

Door zelfwerkzaamheid van de leden is er nooit een beroep gedaan op subsidie. De verschillende activiteiten van de vereniging (mogelijk gemaakt met hulp van sponsoren) zorgde voor voldoende inkomen waardoor de contributie altijd laag is gebleven. Op dit moment bestaat de vereniging uit een paarden, pony en menafdeling.

Reünie

Het jubileum wordt gevierd op zaterdag 18 juni. Die dag zal het jaarlijkse concours hippique plaatsvinden. Aansluitend wordt een reünie georganiseerd voor alle oud(bestuurs)leden en vrijwilligers van de Paardenvrienden. Iedereen die op de hoogte wil blijven van de plannen rondom de reünie kan een mail sturen naar reüniepaardenvriendenhouten@gmail.com Men wordt dan geïnformeerd over de reünie en kan te zijner tijd zich opgeven.

Er is inmiddels een reünie commissie bestaande uit Ans van Wijk, Maryse Peek en Rita van Rooijen. Zij kunnen nog hulp gebruiken dus oudleden die geïnteresseerd zijn om te helpen met de organisatie van de reünie graag melden op het mailadres .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie