Fietstunnel bijna klaar

2 maart 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Hoe komt de omgeving van het station Bunnik eruit te zien, als de fietstunnel klaar is? Aan de noordkant keert het oude plein met grasveld weer terug. Aan de zuidkant ontstaat een nieuw plein met een heuse wadi. De tunnel wordt op 24 maart geopend, dan kunnen ook de nieuwe opgangen en de liften naar de perrons in gebruik worden genomen.

Ten zuiden van het station ontstaat een groen ogend plein. Er wordt een wadi aangelegd, waarin het hemelwater wordt geïnfiltreerd, zodat dit niet in het riool wordt afgestort. Er komen fietsenklemmen onder een overkapping. Voor invalide parkeren is één plek ingericht, en er worden 3 kiss&ride parkeerplaatsen aangelegd, waar 30 minuten kan worden geparkeerd.

Aan de noordzijde komen in de berm van de Runnenburg 21 parkeerplaatsen en 2 invalide parkeerplaatsen. Als de overweg is afgesloten komt daar nog ruimte voor 10 parkeerplaatsen.

Het grasveld aan de noordzijde komt terug als de overweg bij de Groeneweg is afgesloten. Dat gebeurt tijdens het Paasweekend. De overweg is nu alleen nog voor autoverkeer afgesloten, vanaf Paasmaandag ook voor fietsers en voetgangers. In het weekend van 26 en 27 maart rijden er vanwege deze spoorwerkzaamheden geen treinen.

Het aantal fietsklemmen wordt bijna verdubbeld. Het waren er 360, er komen er 336 bij. Deze worden op drie plekken gesitueerd: op het plein aan de noordzijde, aan de noordwestzijde van de tunnel en aan de zuidoostzijde van de tunnel op het nieuwe plein. De fietsenstallingen zijn volgens Prorail eind mei gereed. Dan wordt het station als geheel opgeleverd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie