Bunninchem gaat weer naar buiten

23 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De werkgroep Bunninchem naar Buiten organiseert op 12 maart de jaarlijkse voorjaarsmarkt. De opbrengst van deze gezellige markt met tweedehands goederen wordt gebruikt om met de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum op pad te gaan met de rolstoelbus. Vorige week gingen vier senioren ook op pad, pannenkoeken eten in het Jagershuys in Zeist. Deze uitjes worden zeer gewaardeerd.

Agnes Corbeij

De rolstoelbus is in gebruik sinds 2011. Er is een pool van vrijwillige chauffeurs en er gaan professionele begeleiders mee. Regelmatig bezoeken de bewoners en bezoekers een dierentuin, tuincentrum, museum of restaurant. Voor de deelnemers zijn dit dagjes uit waar ze maanden met veel plezier naar terug kijken. Dinsdag ging ook meneer Joolen mee, naar het Jagershuys. "Ik ben al vier keer mee geweest. Een keer naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Ik was als kind al gek op vliegtuigen, dus dat was prachtig."

Meneer Joolen (71) ging ook al eens naar de dierentuin in Amersfoort en naar het kersenmuseum in Cothen. De rolstoelbus is echt een uitkomst. Meneer Joolen woont in Bunnik met zijn vrouw en komt sinds anderhalf jaar vier dagen in de week naar de dagopvang. "Ik vind het hier erg gezellig. Ik ben erg gehecht geraakt aan de mede-cliënten en de begeleiders hier. We drinken gezellig koffie. Op dinsdagmiddag kijken we vaak een film over de natuur. Daar geniet ik ook van. En ik hou van gymnastiek, dat doen we ook hier. Sinds ik bij Bunninchem kom, ben ik gelukkiger geworden."

Om ook komend jaar weer af en toe een uitje te kunnen maken, houdt Bunninchem naar Buiten een voorjaarsmarkt, op 12 maart, van 10.00 tot 15.00 uur. Het Nationale Ouderenfonds zal de opbrengst verdubbelen tot een maximum van € 2.000,-.Hier kunt u terecht voor boeken, cd's, films, speelgoed, en andere tweedehands spullen. Er is ook een kinderactiviteit, een gezellig terras en een Rad van Avontuur. Ook worden er artikelen verkocht die door bewoners gemaakt zijn. U kunt ook helpen door spullen in te leveren. Dat kan op woensdag 2 maart van 16.30 tot 19.00 uur en op zaterdag 5 maart van 9.30 tot 13.00 uur. Voor grote spullen is geen ruimte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie