SVOT gaat husselen 'op sterkte'

2 maart 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Bij SV Odijk Tennis is een grote groep recreanten actief. De recreantencommissie organiseert elke dinsdagavond de husselavond en  af en toe een speciale hussel. Het plan is om binnenkort 'op strekte' te gaan husselen, waardoor het niveauverschil in de partijen onderling verkleint.

Agnes Corbeij

De husselavond bestaat al zolang als de vereniging. Iedereen die zin heeft om te tennissen komt zijn racket inleveren en een van de leden van de recreantencommissie - ook wel 'husselaar' genoemd - verdeelt de rackets in groepen van vier. Elk half uur worden de rackets weer ingeleverd en gehusseld. Op die manier speelt iedereen elk half uur een ander potje, met en tegen iemand anders. De avond begint om half acht, maar acht uur of later beginnen, kan ook. Zolang er genoeg mensen zijn, wordt er verder gehusseld. Regelmatig staan de banen vol.

OPPAKKEN Michiel  is net lid geworden van SV Odijk Tennis en kwam meteen naar de husselavonden. "Dit is een hele goede manier om veel mensen te leren kennen en het spel weer op te pakken. Het bevalt me erg goed." Michiel vond tijdens zijn eerste husselavond meteen een partner om het Open Toernooi mee te spelen.

Paul van der Zeijden is sinds een aantal maanden lid van de recreantencommissie en neemt dus eens in de zes weken de rol van husselaar op zich. Husselen doet hij al 15 jaar. "Ik heb nooit competitie gespeeld of toernooien, ik hussel alleen. Ik heb geen zin in verplichtingen zoals bij de competitie. Dit is lekker vrijblijvend en ontspannend. Je kunt gaan, maar het kan ook niet."

SPECIAAL De langstzittende husselaar, 21 jaar, is Otto Pouw. Hij is samen met Ronald van den Hoed voorzitter van de commissie. "Ik ben hier 24 jaar lid. Ik heb nooit competitie gespeeld, wel veel toernooien. Ik ben nog wel eens clubkampioen geweest."

Zolang 'de hussel' bestaat, is het concept gelijk gebleven. Otto: "Zo'n tien jaar geleden hebben we de speciale hussel ingevoerd. Die houden we een paar keer per jaar. Dan geven de spelers zich met zijn tweeën op. Het idee hierachter is dat de vaste spelers iemand van buitenaf meenemen, die misschien lid wil worden. Dat heeft best wat leden opgeleverd." De speciale hussels hebben soms een thema. Afgelopen dinsdag werd bijvoorbeeld de 'glühweinhussel' gehouden. 

OP STERKTE Dit jaar wordt voor het eerst een verandering op de gewone husselavond doorgevoerd. Otto: "We doen een pilot met spelen op sterkte. Via het bestuur hoorden we dat leden zich soms ergeren aan het niveauverschil. Daarom willen we daar onderscheid in gaan maken. We hopen daarmee ook weer wat meer betere spelers aan te trekken en de hussel zo wat kracht te geven."

Iedereen - lid of geen lid - is welkom om eens te komen kijken bij een husselavond. De hussel gaat altijd door, ook in alle vakanties, tenzij de banen bezet zijn voor een toernooi of er sneeuw ligt. Je kunt rustig meespelen om te kijken of het bevalt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie