Politie vraagt alertheid

22 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK/BUNNIK Er werd elf keer ingebroken in de eerste weken van 2016. Dat is meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen gebeurde dat negen keer. De laatste jaren daalde het aantal woninginbraken juist. De politie en gemeente vragen inwoners om bij verdachte situaties meteen 112 te bellen. De politie gaat zelf ook extra surveilleren.

Tot 15 februari werd er in Odijk vier keer ingebroken, in Bunnik zeven keer. Ook het aantal auto-inbraken is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de woninginbraken was overigens maar de helft 'succesvol' voor de dader. In vijf gevallen bleef het bij een poging tot inbraak.

LOCATIES De woninginbraken vinden plaats in de avonduren en er zijn duidelijk locaties aan te wijzen waar meer inbraken voorkomen. In Bunnik zijn dit de zijstraten van de Van Zijldreef en de Camminghalaan (de Krommerijn wijk). In Odijk is het de omgeving van de Singel en de St. Nicolaasstraat. Bij nagenoeg alle inbraken is gebruik gemaakt van inbrekerswerktuigen.

Het aantal woninginbraken nam de afgelopen jaren onder meer af door meldingen van burgers. De politie kan nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Daarom vragen de politie en gemeente inwoners om extra alert te zijn. Iedereen die tijdens een avondwandeling met de hond of gewoon vanuit de eigen woning iets verdachts ziet, wordt gevraagd 112 te bellen. Ook gebruik van een eventuele WhatsApp groep wordt aanbevolen.

AUTO'S Vanaf de jaarwisseling tot 15 februari zijn er twintig auto-inbraken geweest. Vorig jaar waren dit er 17 in dezelfde periode. Van de twintig auto-inbraken stonden 12 auto's bij restaurants of bij vergaderlocaties. Er werden kostbare goederen (zoals laptops) uit de auto's meegenomen. De andere 8 auto-inbraken vonden plaats rondom het centrum van Bunnik, daar werd de navigatie, de airbag of de kentekenplaat gestolen. Alle auto-inbraken vonden plaats in de avonduren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie