Celeritas mannen verliezen

22 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Zaterdagavond speelden de mannen van Celeritas in Bergen tegen het plaatselijke Berdos, een van de drie ploegen die nog kans maken op de titel.

De thuisploeg begon heel sterk waarbij er vanuit de linker opbouw veelvuldig werd gescoord en zij een 7-3 voorsprong wisten op te bouwen. Daarna wist Celeritas beter grip op het spel te krijgen, verdedigend sloot het beter en ook aanvallend bleef Celeritas rustig hun kansen afwachten. Dit bracht een ruststand op het bord met het kleinst mogelijke verschil n.l. 15-14.

De tweede helft ging gelijk op tot dat halverwege deze helft Niek van der Linden met een zeer discutabele rode kaart het veld moest verlaten. Breekpunt in de wedstrijd werd de derde tijdstraf van Jurgen Aalbers, in die periode schakelde Berdos een tandje bij en liep verder uit, bij Celeritas was het verzet geheel gebroken.

Na een goede eerste helft een geflatteerde 32-22 overwinning voor Berdos. Volgende week is een vrij weekend, op 6 maart komt een reserve team van Kras/Volendam op bezoek in de Tol.