Rabo wil pinautomaat buiten

24 februari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Sinds een aantal weken heeft Odijk geen pinautomaat meer. De Rabobank Kromme Rijnstreek heeft nu een vergunning aangevraagd voor een pinbox op de parkeerplaats bij de Sint Nicolaaskerk. Dat is opvallend, aangezien de bank in 2013 meldde de pinautomaten in de dorpen wegens de veiligheid van buiten naar binnen te plaatsen. Nu gebeurt het omgekeerde.

Agnes Corbeij

De pinautomaat in Odijk verplaatste een aantal jaar geleden naar de Jumbo. Directeur Particulieren van de Rabobank Kromme Rijnstreek, Oetse Wijma, zei hierover in 2013 in onze krant: "De automaat is niet altijd bereikbaar, maar de Jumbo is 77 uur per week geopend. En de sociale controle bij het pinnen is daar veel hoger dan die was op de Zeisterweg." 

CONTRACT Supermarkt Jumbo zegde het huurcontract vorig jaar zomer op, wegens slechte service bij de vele storingen. Sinds die tijd heeft de Rabobank verschillende pandeigenaren benaderd. De plek waar vroeger  de ABN Amro pinautomaat zat op de Meent is er een van. De eigenaar wilde dit niet, omdat hij de ruimte zelf nodig had. Ook Wim Sterkenburg, eigenaar van het pand waar het Snuffelhonk in zit, wilde geen pinautomaat in zijn gevel, wegens het risico op ramkraak.

Toch wil de bank nu weer graag een pinautomaat die 24/7 bereikbaar is. Een woordvoerder: "Sinds 2013 is onze buitenapparatuur op veiligheid voor met name ram- en plofkraken sterk verbeterd. Uit landelijke cijfers is ook te concluderen dat het aantal overvallen sterk is afgenomen. Mede daardoor hebben wij nu toch bewust gekeken naar een buitenlocatie."

De Primera, het Kruidvat en Outletland is dus niets gevraagd. Vincent van Laar, ondernemer van Outletland: "Ik sta er wel voor open. Er hoort een pinautomaat in het dorp." De vergunning voor de pinbox op de hoek van de St Nicolaaslaan en de Prof de Vrijerlaan ligt binnenkort ter inzage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie