Spoortunnel station bijna klaar

19 februari 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK De aanleg van de tunnel voor voetgangers en fietsers bij het station in Bunnik, verloopt volgens plan. Prorail verwacht de tunnel op 24 maart open te kunnen stellen. Vanaf dan kunnen mensen ook de nieuwe opgangen en liften gebruiken.

GROENEWEG AFGESLOTEN In het weekend van 26 en 27 maart rijden er vanwege diverse spoorwerkzaamheden geen treinen. Dit weekend wordt de overweg buiten dienst gesteld. Vanaf 28 maart (Tweede Paasdag) zal de Groeneweg voorgoed voor verkeer zijn afgesloten - ook voor fietsers en voetgangers.

FIETSSTALLING Na de opening van de tunnel en de afsluiting van de overweg moeten de fietsenstallingen nog worden aangelegd. Deze zullen eind mei gereed zijn. In die periode zal ook de inrichting van het plein worden afgerond.

PARKEREN Nadat de overweg is afgesloten, worden de Groeneweg en de Runnenburg autoluw ingericht. De tijdelijke parkeerplaatsen worden verwijderd en daar komt het groen weer terug. Er worden dan ook autoparkeerplaatsen langs de Runnenburg aangelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie