Om Odijk krijgt vorm

17 februari 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Het nieuwe hardloopevenement Om Odijk - dat op 12 maart plaatsvindt -  begin aardig vorm te krijgen. Een bestuur van zes mensen - en al velen daar omheen - is druk bezig met het neerzetten van een nieuwe klassieker. Om Odijk onderscheidt zich met de 1 kilometer duo-loop, waardoor ook mensen met een beperking of ouderen mee kunnen doen.

Agnes Corbeij

Maarten van Vulpen woont in Odijk en is een van de bestuursleden. Hij is al jaren lid van de Loopgroep Bunnik en organiseerde zeven keer Bunniks Mooiste. Hij maakt van al die ervaring goed gebruik bij de organisatie van Om Odijk. "We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden." Met zijn broer Steven maakte Maarten het idee concreter. "Gewoon achterop een bierviltje."

BESTUUR Vorig jaar maart zijn Maarten en Steven meer Odijkers gaan zoeken om zich bij hen aan te sluiten. "Ik kwam al gauw uit bij Amanda, Rosa en Christien." Amanda van Doorn is personal trainer en geeft elke woensdagavond bootcamptrainingen bij het gemeentehuis in Odijk. Rosa en Christien geven hardlooptrainingen. Ook Mieke Hilhorst, buurtsportcoach, was meteen enthousiast. Met zijn zessen vormen zij het bestuur van Om Odijk. Mieke was degene die met het idee kwam om ook een duo-loop te organiseren voor ouderen of mensen met een beperking.

DORPS Ook benaderde Maarten het bestuur van het dorpshuis. "Het wordt een Odijks evenement en het dorpshuis hoort daarbij. Zij zijn enthousiast en Greetje Groeneveld uit het bestuur van het dorpshuis adviseert ons ook. De start en finish is vlakbij het dorpshuis. Daar wordt ook de warming up georganiseerd door Danzation en regelt de bso activiteiten voor de kinderen."

MEEDOEN Om kinderen voor te bereiden geven de bestuursleden trainingen aan kinderen van de basisscholen. Voor de organisatie van Om Odijk is nog een aantal vrijwilligers nodig op de dag zelf. Verkeer regelen, water brengen en andere praktische worden door hen gedaan. Op www.omodijk.nl kun je je daarvoor opgeven. Ook als je mee wilt doen met het evenement of meer informatie wilt, kun je daar terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie