SV Odijk professionaliseert; aanleg kunstgras cruciaal

10 februari 2016 om 00:00 Sport

ODIJK SV Odijk gaat de jeugdafdeling professionaliseren. Acht jeugdtrainers beginnen eind februari met een juniorentrainerscursus van de KNVB. Het doel is om de hele jeugdafdeling naar een hoger plan te trekken en daardoor de jeugd voor Odijk te behouden. Daarvoor is ook de aanleg van kunstgras een vereiste.

Agnes Corbeij

Sinds afgelopen zomer heeft SV Odijk een nieuw jeugdbestuur. Een van de leden, Adriaan Groenen: ,,De eerste maanden heeft iedereen een plek gevonden en nu wordt het tijd om plannen uit te voeren. We willen de hele jeugdafdeling naar een hoger plan trekken. Ik ben ervan overtuigd dat je daarvoor veel eigen trainers nodig hebt, die gemotiveerd zijn en bereid zijn twee keer per week op het veld staan." Adriaan coördineert de D tot en met de A, samen met Robin van der Laar. De E en de F worden gecoördineerd door Edwin Geytenbeek. Hij traint ook de bambino 's, samen met Rocco van Vliet.

VOETBALSCHOOL De jeugdtrainerscursus van de KNVB begint eind februari, maar ook nu al wordt er gewerkt aan betere trainingen. De trainers van de F'jes en de E'tjes krijgen namelijk al begeleiding. Adriaan: ,,Dat zijn spelers uit de B en de C, zij krijgen begeleiding van de voetbalschool." Ook de A1 krijgt al extra aandacht. ,,Henk ter Hoeve staat voor die groep. Hij is een hele goede trainer. Dat is belangrijk om die groep te behouden voor doorstroming naar de senioren."

Dat is een probleem geweest de afgelopen jaren. ,,De iets oudere jeugd kiest er regelmatig voor om in Zeist te gaan voetballen. Een belangrijke reden daarvoor is het kunstgras. Wij hebben nog altijd geen kunstgras, het bestuur werkt daar hard aan, in overleg met de gemeente. Maar dat betekent wel dat we in de winter vaak niet kunnen trainen. Vanaf begin december tot half januari heb ik maar vier keer kunnen trainen. Dat is te weinig als je twee keer per week gewend bent en wedstijden wilt winnen."

ONBESPEELBAAR Adriaan keurt zelf de velden twee keer in de week. In de winter is dat geen dankbare klus. ,,Het is echt niet leuk om dan weer een bericht op de app te moeten gooien dat het veld onbespeelbaar is." De vereniging hoopt binnen twee jaar kunstgras te kunnen realiseren. "Anders weet ik niet of de investeringen in de jeugd veel zin hebben." Tot het zover is hoopt het jeugdbestuur de jeugd te kunnen behouden door goede trainingen te geven.

Naast de cursussen voor jeugdtrainers is ook de samenwerking met FC Utrecht geïntensiveerd. Adriaan: ,,Elk jaar proberen we een clinic te organiseren met FC Utrecht. Ook gaan we in het voorjaar een clinic organiseren voor onze trainers, om trainingsvormen te oefenen om spelers tweebenig te maken. Dat doen we in samenwerking met een trainer van VVV Venlo. Die contacten zijn gelegd door de jeugd voorzitter Nicolien ter Have."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie