Midlandia wederom te sterk voor De Vinken

8 februari 2016 om 00:00 Sport

De Vinken uit had al aangetoond dat De Vinken een taaie tegenstander is. Vechten, hard werken en dames met flinke afstandsschoten moeten het opnemen te geen de in een flow zijnde Midlandia.

Doelpunten genoeg vorig weekend kon al wel wat gaan beloven voor deze zaterdag.

Helaas bleek de flow bij Midlandia iets te stokken en moest De Vinken het ook niet hebben van sprankelend korfbal. Na 12 minuten spelen stond het pas 2-2. Heel moeizaam verliepen de aanvallen van beide ploegen. Maar zoals al vaker dit seizoen is er vertrouwen bij Midlandia en blijft er rust in de opbouw ondanks het vele missen van kansen.

De Vinken had het zwaar en Midlandia sloeg toe. Van 3-2 liep Midlandia snel naar 5-3. De Vinken bleef druk zetten op de spelers en het spel van Midlandia. Zelfs bij uitverdedigen werd er druk gezet.

Dit heeft Midlandia al vaker overwonnen, een tegenstander die er vol voor gaat. De 2e helft biedt dat vaak de mogelijkheid om bij de tegenstander weg te lopen. Dus de vraag was dan ook wel ' Overschatte De Vinken zich of konden ze dit een hele wedstrijd vol gaan houden?'

Midlandia zetten een aantal lange aanvallen op en met hulp van druk coachende Ymke kwam er een 9-6 ruststand op het bord te staan.

De vraag of De Vinken het spelletje vol kon houden werd na de rust al snel positief beantwoord. De Vinken voerde de druk op Midlandia direct op. Dit ging dan wel helaas gepaard met wat fysiek geweld, onsportieve acties maar voor de winst mag alles dus moest Midlandia hier mee omgaan. En dat deed Midlandia. In de 2e helft bleef Midlandia rustig ondanks dat het niet erg lekker in het spel zat.

De wat mindere balvaardigheid van De Vinken en de vermoeidheid leidde tot heel wat afstandsschoten zonder paal nog korf te raken gaven een signaal af naar Midlandia. Het ging ook vanmiddag wel goed komen. Met nog 8 minuten was het er een verschil van 6 doelpunten.

De Vinken rondde in korte tijd nog een aantal goede aanvallen af terwijl Midlandia aan het uitspelen was. Hierdoor kwam De Vinken nog dichterbij, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Einduitslag van 16-13, niet eerder was het verschil zo klein. Maar ook dat moet een keer gebeuren...

Op naar volgende week. Midlandia neemt het dan op tegen Fluks. Fluks staat onderaan maar tegen Fluks heeft Midlandia nog niet gespeeld. Dus dat beloofd een spannende en nieuwe uitdaging te gaan worden.