Laatste kledingtransport vertrekt 13 februari

29 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Voor de laatste keer gaat er binnenkort een lading winterkleding van Bunnik naar Sulaymaniyah in het noorden van Irak. Tot 13 februari kunnen de warme kleren en dekens worden ingeleverd bij de familie Menke op de Kennedylaan 33 in Bunnik. In Sulaymaniyah is het erg koud inmiddels en de vluchtelingen daar hebben vaak nauwelijks kleding.

De actie 'Vluchtelingen Sulaymaniyah', inmiddels bij de meeste Bunnikers wel bekend, is opgezet door Bunnikers Vehanoush Begoyan en Maan Pakos, zij zijn jaren geleden vanuit Irak naar Nederland gekomen. Vehanoush: "Vorige week is onze lading kleding aangekomen in Irak. Ze hebben er dit keer anderhalve maand over gedaan, door de vele controleposten en de sneeuw. Ik hoor berichten over kinderen en ouderen die sterven van de kou, daarom wil ik de Bunnikers nog een keer oproepen om winterjassen en dergelijke te sturen."

U kunt jassen, schoenen, mutsen, truien, broeken, handschoenen, sokken, dekens, knuffels en speelgoed nog steeds langsbrengen bij de familie Menke (JF Kennedylaan 33, Bunnik). 's Middags en 's avonds is er altijd wel iemand thuis.

De transportkosten van de kleding bedragen €1 per kg. Daarom vragen Maan en Vehanoush iedereen die kleding geeft, iets bij te dragen aan het transport. Heeft u geen kleding om te doneren maar wilt u de actie wel graag ondersteunen, dan kunt u ook geld overmaken op het rekeningnummer van Rotary Bunnik, NL34RABO0329849204 t.n.v. Stichting Community Service onder vermelding van 'Actie Irak'. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vehanoush Begoyan (06-47878375).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie