Adriaan Groenen (SV Odijk): 'Ik had het sociale wel gemist'

27 januari 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Adriaan Groenen (49) uit Odijk zet zich sinds tien jaar in voor voetbalvereniging SV Odijk. Hij begon samen met zijn zoon bij de F'jes en heeft inmiddels alle jeugdleden wel eens training gegeven. Drie avonden in de week staat hij op het veld om te trainen en elke zaterdag is het voetbaldag. Daarnaast zet Adriaan zich in het jeugdbestuur in.

Adriaan Groenen groeide op in Werkhoven. Hij voetbalde jarenlang bij SV Aurora, speelde er ook in het eerste team. Later ging hij bij Bunnik '73 voetballen. "Mijn baas was daar voorzitter en vroeg me of ik naar Bunnik wilde komen. Daar speelden ze toen twee klassen hoger dan in Werkhoven, dus dat vond ik wel leuk."

Agnes Corbeij

BLESSURE Op zijn 27e raakte Adriaan geblesseerd aan zijn knie. "Tijdens mijn werk zette ik mijn voet verkeerd neer. Ik had wel geopereerd kunnen worden, maar ik was net bezig met het opzetten van mijn eigen zaak en ik kan verder alles doen met die knie. Met een brace om kan ik zelfs skiën." In 1989 verhuisde Adriaan met zijn huidige vrouw naar Odijk. Hij heeft zijn eigen stukadoorsbedrijf. Samen hebben ze twee kinderen, een zoon en een dochter.

Toen zijn zoon op zijn zesde zei dat hij wilde voetballen, was Adriaan daar erg blij mee. "Ik heb zelf een prachtige voetbaljeugd gehad, dat gun ik hem ook." Adriaan bood zichzelf ook direct aan als leider. "Ik vind het gewoon prachtig om mijn zoon te zien voetballen en ik geniet van het werken met mensen op deze manier. Ik sta de hele dag tegen de muur aan te boksen, het is heerlijk om dan 's avonds en in het weekend zo mijn energie kwijt te kunnen."

FAMILIE Van huis uit is Adriaan het ook gewend om met de hele familie naar het voetbalveld te gaan. "Mijn ouders kwamen altijd elke thuiswedstrijd kijken. Ook bij mijn broer en ook bij mijn zus. Nog steeds bezoeken ze elke thuiswedstrijd van onze zoon, hun kleinzoon." Voor Adriaan was het dan ook vanzelfsprekend om leider te worden. "Ik had het sociale van een vereniging wel gemist."

Na een jaar leider geweest te zijn van de F'jes ging Adriaan helpen met het trainen van de A1 en A2. Inmiddels is hij trainer van de B1, B2 en D2. Ook zit hij voor het tweede jaar in het jeugdbestuur. "Het is gewoon leuk als het voor de jeugd goed geregeld is." Het jeugdbestuur doet haar best om de jeugdafdeling van de vereniging te professionaliseren. "Daar hebben we met de vereniging al een aardige slag in gemaakt en dat willen we flink door gaan trekken komend seizoen."

AMBITIE Adriaan gaat daarom samen met zeven andere jeugdtrainers van SV Odijk zijn trainersdiploma halen bij de KNVB, daarvoor komt een trainer naar Odijk toe. Daarna wil hij doorleren. "Ik wil ook TC3 gaan doen, dan zou ik ook seniorenteams kunnen trainen."

SV Odijk kan zeker meer vrijwilligers gebruiken. "Ze hoeven er echt niet allemaal drie avonden in de week te zijn, als iemand af en toe in de kantine de bezoekende teams wil opvangen, zorgen dat de scheidsrechter op tijd is en de wedstrijdformulieren wil invullen, zijn we al heel blij."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie