Raad akkoord met sportinvestering

25 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Toegangsweg hockey uit sportbudget?

Kuun Jenniskens

ODIJK Tijdens het Open Huis over sportinvesteringen bleken alle raadsfracties het eens te zijn met de gevraagde investering van 210.000 euro. Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) zei dat het Sporthuis het onderhoud op een goede manier uitvoert. Coalitiegenoot Arie Viskil (P21) is van mening dat het indertijd een goede zet is geweest om in deze gemeente een Sporthuis op te richten, als centraal punt voor het onderhoud van de sportaccommodaties.

Ook Leen Vernie (CDA) zei blij te zijn dat de Bunnikse sportaccommodaties goed worden onderhouden: "Dat scheelt vervangingsinvesteringen en daarmee houd je de kosten uiteindelijk lager. Voor de sporter zelf kan het blessures schelen." Arie Viskil noemde dit een goed moment om nader in de sport te investeren.

Fred Schenk (Liberalen) vroeg zich nog wel af of een nieuwe toegangsweg voor de hockeyvereniging uit het sportbudget moest komen? Het leek hem meer iets voor het wegenbudget. De wethouder was het niet eens en vond het logisch dat dit vanuit het sportbudget wordt betaald: "Het gaat hier namelijk om een investering in het sportpark van Bunnik. Dit is de meest logische lijn en het college wil hieraan vasthouden."

Ook wilden de raadsfracties meer weten over de vervanging van het drainagesysteem op het Bunnikse Sportpark Tolhuislaan. Waarom dit noodzakelijk is? Een gemeentewoordvoerder legde uit dat er een relatie ligt met de recent aangelegde kunstgrasvelden. "Hier zitten wakken onder en dat heeft de grondwaterstand veranderd. Het zeer ijzerhoudende water heeft de pompen aangetast." Zodoende moeten de pomp en de ringleiding worden vervangen. De pompen worden voorzien van aansturing op afstand.

Leen Vernie wilde weten of het wel nodig was het hek van de tennisbanen te vervangen. Of het niet mogelijk was het te repareren? Volgens de wethouder was een nieuw hekwerk noodzakelijk. Tijdens de renovatie van de tennisbanen moeten de hekken worden verwijderd, dat maakt het efficiënter nieuwe hekken te plaatsen.

Uiteindelijk gaat het om de volgende investeringen: de renovatie van 8 tennisvelden in Bunnik (120.000 euro), het hekwerk vervangen van de tennisbanen (50.000 euro), ontsluiting van het parkeerterrein van de hockeyclub (15.000 euro) regelen, en een ringleiding met waterpomp op het sportpark Tolhuislaan (25.000 euro) aanschaffen.

In het raadsvoorstel wordt ook nog gerept over investeringen in de voetbalvelden van Aurora, maar hiervoor vraagt het college nog geen geld. Het wacht de evaluatie van het gebruik van het tweede veld van deze Werkhovense vereniging af. De coalitiepartijen P21 en De Liberalen zeiden zeer benieuwd te zijn naar de uitkomsten van deze evaluatie.

Omdat alle raadsfracties zich achter deze eenmalige investering van 210.000 euro konden scharen, gaat dit raadsvoorstel als hamerpunt naar de raadsvergadering van 11 februari.

Foto-bijschrift; Deze geïmproviseerde toegangsweg tot het hockeyveld vraagt om verbetering

Foto: Kuun Jenniskens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie