25 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Bunnik blijft Fairtrade

BUNNIK Bunnik mag zich Fairtrade Gemeente blijven noemen. Het voltallige bestuur van Stichting Bunnik Fairtrade kwam op dinsdag 19 januari het heuglijke nieuws brengen aan wethouder Rob Zakee van de gemeente Bunnik. Rob Zakee dankte het bestuur voor haar inzet.

Eind vorig jaar werd een inventarisatie gedaan en beoordeelde de jury van Fairtrade Gemeente de aanvraag voor titelverlening positief. De Stichting is trots op de steun van veel maatschappelijke organisaties. Er is zelfs een Fairtrade kerk en een Fairtrade school in Bunnik. Dat is bijzonder voor zo'n kleine gemeente. Bestuurslid Simon Runia. "Dit zijn organisaties die vaak een voorbeeldfunctie hebben in de samenleving."

Runia hij had ook een paar kanttekeningen. "Bij de winkels is nog veel ruimte voor uitbreiding aanwezig. Slechts één supermarkt voldoet aan alle criteria. De andere hebben moeite voldoende Fairtrade versproducten aan te bieden, zoals fruit en bloemen." Ook Fairtrade wijn is lastig te vinden, terwijl dit product in het verleden redelijk te koop was. "Hier liggen kansen voor de ondernemende middenstander."

De stichting blijft ambitieus en wil de komende tijd meer aandacht geven aan het onderwerp Fairtrade.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie