Burgerpanel over openbare ruimte

25 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Aandachtspunten zijn onderhoud trottoirs en bloembakken

ODIJK Wat vinden inwoners van het onderhoudsniveau en de inrichting van de openbare ruimte? Die vraag stelde de gemeente via het burgerpanel, waarop 131 inwoners reageerden. Het grootste deel van de inwoners is tevreden. Aandachtspunten zijn het onderhoud aan de trottoirs en bloembakken.

Groen en bomen werden het meest belangrijk gevonden. Op alle onderdelen (van onkruidbestrijding tot onderhoudsniveau van wegen) gaf het merendeel van de respondenten aan dat het onderhoud goed of voldoende was.

De trottoirs werden door bijna 44% als onvoldoende beoordeeld. Ook het onderhoudsniveau van de bloembakken kan veel beter. Wethouder Rob Zakee ziet dit als belangrijk signaal: "Daarom wil ik hier extra aandacht aan geven door bijvoorbeeld tegelijk met onderhoud van riolering en groen, de trottoirs te verbeteren."

De gemeenteraad stelde onlangs extra geld beschikbaar voor het onderhoud van de leefomgeving. Het college neemt de uitkomsten van de enquête mee bij het opstellen van een voorstel aan de gemeenteraad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie