Kwibus Kwak weer in Kikkerloo

25 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Kwibus Kwak, de grote groene kikker en carnavalssymbool van Kikkerloo, staat sinds zondag 24 januari weer op zijn vertrouwde plek voor de werkwinkel, aan het Kwibus Kwakplein in Kikkerloo (de Molenweg).

Veel liefhebbers, nieuwsgierigen en passanten waren, ondanks het extreem slechte weer, afgekomen op het onvervalst stukje straatcarnaval in Kikkerloo. Rond de klok van 13.30 uur was het Johan Elders (ex Prins Zapp) , de spreekstalmeester van de Kikkercommissie van CV de Leutkikkers, die Prins Atlas en zijn gevolg welkom heette op kikkerzondag. Nadat Kwibus Kwak door hoogheid Atlas was onderscheiden met diens persoonlijke onderscheiding, vertrok een bonte stoet feestvierders met Kwibus Kwak en BK BlaasVaak voorop en BK de Batebouwers, het centrum van Bunnik in. De Steunpilaren van Kwibus Kwak , enkele middenstanders die de carnaval in Kikkerloo een zeer warm hart toedragen, zorgden tijdens de intocht voor heerlijke beestachtig lekkere hapjes

Bij de dorpspomp aangekomen, bij het Oude Raadhuis, begroette burgemeester Hans Martijn Ostendorp, Prins Atlas en Adjudant Elders, de Raad van 11 en de dansmariekes. Het vat werd aangeslagen, het bier stroomde uit de dorpspomp en werd met gulle hand door de burgemeester uitgedeeld. De route ging via de Molenweg naar de Werkwinkel waar Kwibus Kwak tot woensdag 10 februari zal vertoeven. Na een aubade bij de jongeren van vroeger, Bunnichem, werd koers gezet naar de Locatie 78 voor een kleintje carnaval.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie