Carnaval des Animaux door VrouwenKamerKoor en Atlantic Trio

23 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

VrouwenKamerKoor Driebergen (VKKD) brengt het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns in samenwerking met Bas Verheijden en het Atlantic Trio. Zondagmiddag 14 februari in de Grote Kerk te Driebergen,

VKKD (VrouwenKamerKoor Driebergen en omgeving) heeft voor haar komende concert in februari gekozen voor het onderwerp 'Dierenliederen' met als leidraad het Carnaval de Animaux van Saint-Saëns. Medewerking wordt verleend door Bas Verheijden, die het Carnaval zal uitvoeren met zijn pianotrio, het Atlantic Trio. Het geheel wordt afgewisseld met bijpassende liederen door het vrouwenkoor.

Naast enkele teksten van Francis Blanche, die door dirigent Jurriaan Grootes op de muziek van Saint-Saëns zijn gezet, zoals de Openingsmars van de leeuw en het mooie lied van de zwaan, zijn er onder meer de fabel van de haan van Duruflé, die Forelle van Schubert, de dansende slak van Pierné, en zingende koekoeken en nachtegalen. Door de bijzondere begeleiding en de speciaal voor het koor gemaakte bewerkingen hoopt het VKKD een onderscheidend concert te kunnen geven, waarin bekend en onbekend repertoire een samenhangend verhaal verklanken.

Info: www.vrouwenkamerkoordriebergen.nl

tel 0343-520878 of 030-6562721

Het koor repeteert op vrijdagmorgen in de Amandelhof in Zeist. Nieuwe leden zijn welkom, kom vrijblijvend eens kijken. Na dit concert gaan we aan de slag met een kerstrepertoire.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie