Groot Carnaval barst los bij CV de Rijnpinters!

22 januari 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Donderdag 4 februari wordt het carnavalsweekend begonnen met het Plus Carnaval stamppottenbuffet. Bij het ontvangst koffie / thee en lekkere cake. De Rijnpinters zullen de hele avond erover zorg dragen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Inschrijving voor dit Plus Carnaval is helaas niet meer mogelijk.

Vrijdagavond 5 februari zullen de Prinsen uit de drie dorpskernen de dorpsleutel van Kikkerloo (Bunnik), De Vergeten Hoek (Werkhoven) en Ojik (Odijk) in ontvangt nemen uit handen van Burgemeester Ostendorp. Na de sleutel overdacht zullen drie Prinsen vijf dagen lang de scepter zwaaien over hun geliefde dorpen. De sleuteloverdacht zal plaatsvinden tijdens de traditionele Pronkzitting. Dit jaar zal de Pronkzitting worden georganiseerd in Ojik. Iedereen is vanaf 20:00 uur van harte welkom in deze residentie. De entree is € 5,- p.p. Donateurs van de Leutkikkers, De Vergeten Hoek en de Rijnpinters hebben vrij entree op vertoon van hun donateurskaart of 'Vrienden van de Rijnpinters' kaart.

Zaterdagmiddag 6 februari organiseren de Rijnpinters de middag waar menig kind het hele jaar reikhalzend naar uitkijkt. Vanaf 14:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom in Spothal de Lindenhof voor het Kindercarnaval. Net zoals de afgelopen jaren staat ook dit jaar de hele Lindenhof vol met allerlei attracties. Voor de entree vragen de Rijnpinters € 2,- per kind (ouders, grootouders en/of verzorgers hebben vrij entree).

Zaterdagavond 6 februari staat het Demasquébal op het programma. Voor de mooist verkleedde personen zijn er mooie prijzen te winnen. De Rijnpinters verwachten een hoop 'voute' verkleed creaties! De zaal is open vanaf 21:00 uur en entree is € 10,-.

Donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart of 'Vrienden van de Rijnpinters' kaart gratis toegang (vanaf 16 jaar).

Zondag 7 februari begint het carnaval traditiegetrouw met de Carnavalsmis. Dit jaar zal deze dienst worden gehouden in de H. Nicolaaskerk te Ojik. De mis zal beginnen om 10:00 uur. Uiteraard is iedereen van harte welkom in zijn mooiste carnavalskleding.

Zondagmiddag 7 februari (na de Carnavalsmis) zal de grootste en mooiste carnavalsoptocht van het Kromme Rijngebied plaats vinden. De start van deze Krommerijnstreek-Optocht is in Ojik om 13:11 uur. Aansluitend is er in de leutbunker na de optocht de Instuif XL feesten, zolang het gezellig is!

Maandag 8 februari is de Lampionnenoptocht voor de kinderen. Samen met Prins Mockjev kunnen alle kinderen meelopen in deze gezellige optocht. De lampionnen worden verzorgd door De Rijnpinters. Aanvang is om 19.00 uur vanaf het Dorpshuis. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk.

Maandagavond 8 februari sluiten we af met het Kielenbal, de laatste avond in De Leutbunker. Deze avond gaat de zaal open om 21.00 uur. Entree is € 5,-. Donateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart of 'Vrienden van de Rijnpinters' kaart gratis toegang (vanaf 16 jaar).

Dinsdagavond 9 februari wordt het carnavalsweekend afgesloten met het haringhappen in Café Twins. De avond start om 21:00 uur. Prins Mockjev levert deze avond de sleutel van het dorp weer in. Om 23:11 uur zal het carnaval officieel worden afgesloten met een traditionele haring!

Wilt u meer over de Rijnpinters te weten komen? Kijk dan op www.rijnpinters.nl of volg op Facebook (C.V. de Rijnpinters) en Twitter (@CVdeRijnpinters).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie