Sterk herstel handballers Celeritas

18 januari 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Na acht opeenvolgende nederlagen hebben de mannen van Celeritas in de thuiswedstrijd tegen VIDO uit Purmerend gezorgd voor een fraai herstel. De mannen uit Bunnik wonnen afgetekend van de nummer vjf op de ranglijst: 31-23.

Celeritas speelde vanaf het eerste fluitsignaal sterk en met volle overgave, alleen het doelpunten maken ging niet zo voorspoedig. Paal en lat waren hinderlijke obstakels. Hierdoor namen gasten die minder verkwistend met de kansen omsprongen, op 3-5. Vanaf dat moment begon Celeritas aan een korte inhaalrace, via 5-5 en 6-6 stonden na een kwartier de ploegen op gelijke hoogte. Via een felle demarage van de thuisploeg werd VIDO al voor rust voor een haast onmogelijke opdracht gesteld: 17-7.

Na de hervatting ging Celeritas door met goed en snel handbal, halverwege de tweede helft had Celeritas een riante en veilige 29-11 voorsprong. In het laatste kwartier zakte Celeritas geheel terug en leek er een herhaling op komst van eerdere wedstrijden waarbij een zekere voorsprong in de slotminuten uit handen werd gegeven. Nu was de voorsprong voldoende groot om niet weer onderuit te gaan, in het laatste kwartier wist Celeritas maar tweemaal te scoren terwijl VIDO er een dozijn kon te maken.

Bij het laatste fluitsignaal van het scheidsrechtersduo uit Aalsmeer kon Celeritas juichend afscheid nemen met een 31-23 overwinning. Reden tot juichen was ook de terugkeer van Jan Geurtsen, die na ruim een half jaar blessureleed weer terug was op de rechterhoekpositie. Tijmen Bruggeman behoorde tot de uitblinkers.