Geweldige prestatie Gemzenturnsters

18 januari 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Afgelopen zaterdag hadden de turnsters uit de D3 van turnvereniging De Gemzen uit Bunnik hun eerste wedstrijd in Oudewater.

.

De jongste turnsters begonnen de dag, voor hen was het allemaal nieuw.

Alle vier de meisjes turnden erg netjes en stabiel. Ifi Andreae turnde vooral erg netjes op de vloer en werd 7e. Romy Mulder turnde een mooie brugoefening en miste net het podium met een 4e plaats.Greta Röckmann turnde erg sterk op balk en werd heel knap 2e. Esmee Floor turnde op alle toestellen erg sterk en kreeg op elk toestel de hoogste score en werd dus ruim 1e. 

In de 2e ronde turnde Ella Hassink bij de instap. Vorige wedstrijden liet ze nog weleens een steekje vallen, maar zaterdag ging alles helemaal naar wens. Op 3 toestellen behaalde zij de hoogste score en ook zij werd dus ruim 1e.

Ook Juul van Beek turnde in deze ronde bij de pupil 2. Juul is echt vooruit gegaan, zowel technisch als qua netheid. Dit werd dan ook beloond met hoge scores op vloer en balk, waarmee zij uiteindelijk heel knap 2e werd met minimaal verschil op de nummer 1.

In de laatste ronde kwamen 5 Gemzen turnsters in actie bij de pupil 1.Maya Rolf en Indy Koppen turnen dit jaar voor het eerst in de selectie en deden het afgelopen zaterdag erg goed. In een groot deelnemersveld van 22 turnsters werd Mayra knap 10e. Indy eindigde op een hele mooie 7e plaats. Gemma v Dijk begon niet goed op de balk, met twee keer een val. Ook op vloer ging het niet helemaal naar wens. Gelukkig maakte zij het meer dan goed op sprong en brug en werd uiteindelijk nog knap 3e.

Jet Pennings turnde erg stabiel, met vooral een mooie balkoefening. Ook zij turnt een stuk netter en werd beloond met een 2e plaats.

Linde Tegelaers had zaterdag een goede dag. Alle toestellen werkte zij rustig, stabiel en netjes af. Zij maakte geen foutjes en alles zag er strak uit. Zij verraste iedereen door 1e te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie