Gerrit Bouquet (Bunnik '73): 'Ik ben met de club vergroeid'

14 januari 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Gerrit Bouquet (73) uit Bunnik is komende zomer 65 jaar lid van Bunnik '73. Hij begon als negenjarig jochie met voetballen, hij stond jarenlang in het doel. Daarnaast heeft hij zich altijd ingezet voor de club. Dat begon met het innen van het dubbeltje contributie. Later zat hij in de jeugdcommissie, de fusiecommissie en hij traint al sinds 2001 jeugdteams van de club.

Agnes Corbeij

Na de oorlog kwam Gerrit Bouquet op negenjarige leeftijd in Bunnik wonen en ging voetballen bij SV Bunnik, toen nog met een weiland als veld naast het spoor op de plek waar nu de grote schuur van Vrumona staat. "We wasten ons bij de pomp, zolang de sloot niet droogstond."

DUBBELTJE In 1958 verhuisde de vereniging naar het complex aan de Tolhuislaan en kwam er een ziekenbarak als kleedruimte. Zijn vader was in die tijd penningmeester van de club. "Ik haalde iedere week de contributie van een dubbeltje op bij de leden." Later bracht Gerrit de clubbladen rond, zat in het jeugdbestuur en hielp waar hij kon. En zo is het altijd gebleven. "Ik ben met de club vergroeid."

FUSIE In 1973 fuseerde SV Bunnik met EMS. Gerrit zat in de fusiecommissie. "In de jaren zestig was al een poging gedaan, maar toen hield de pastoor het nog tegen. Tien jaar later speelde hij geen rol meer en werden beide jeugdafdelingen te klein. Onze jeugdvoorzitter Gert Bot heeft een ontzettend sterk pleidooi gehouden om iedereen over de streep te trekken." Dat lukte. "Ik weet nog goed dat het bij ons rond was, maar dat EMS nog aan het vergaderen was. Toen om tien uur 's avonds het ja-woord kwam, zijn we met zijn allen naar de voorganger van Locatie 78 gegaan, voor een verbroederingsfeest."

PROF Zelf was Gerrit keeper en hij speelde tot zijn 48e, waarvan 18 jaar in het eerste. In zijn jeugd had hij zelfs de mogelijkheden gehad om betaald voetbal te gaan spelen, maar dat gebeurde niet. "Mijn ouders hielden dat tegen. Zo best verdiende dat toen ook niet." Toen hij stopte met spelen, haalde hij zijn papieren om jeugd te kunnen trainen. Hij trainde onder meer tien jaar bij Jonathan in Zeist. Sinds 2001 traint Gerrit jeugdteams bij Bunnik '73. "Ik heb alle teams wel gehad, inclusief de keepers."

Nog altijd staat Gerrit twee avonden per week op het veld met de B-junioren en elk weekend is hij uiteraard bij de wedstrijd. "Jarenlang was ik er vier avonden in de week mee bezig. Gelukkig is mijn vrouw het vanaf het begin gewend. Zij vindt het prima. Anders had ik het ook niet kunnen doen." Dit jaar is Gerrit 50 jaar getrouwd. "Op onze bruiloft vormde een aantal junioren een erehaag in voetbaltenue. Veel van die jongens kom ik nu als zestigers tegen op de club."

FYSIEK Ook de komende jaren hoopt Gerrit te blijven trainen. "Het plezier blijft. Vanuit de ouders en de jongens zelf krijg ik veel waardering. En ik blijf bij de tijd en weet wat er leeft bij die gasten." Wie denkt dat Gerrit het fysiek niet meer aan zou kunnen, heeft het mis. "Je bent zo oud als je je voelt. Ik doe alle oefeningen mee, dat moet ook wel. Als ik op de fiets achter die gasten aan moet gaan, stop ik ermee."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie