Hockeyclub gaat voor tweede kunstgrasveld

11 januari 2016 om 00:00 Sport

,,Het spel gaat weer beginnen''

Kuun Jenniskens

BUNNIK Sinds de oprichting in 2012 is de nog jonge hockeyclub Kromme Rijn inmiddels doorgegroeid naar 340 leden. Dat is een forse groei en de ledenstroom lijkt voorlopig niet te stuiten. Vandaar dat het bestuur plannen maakt voor een tweede kunstgrasveld. ,,Het kunstgrasveld zit helemaal vol. We kunnen het nu net redden door heel slim te plannen. Volgend jaar is het zeker te krap", aldus voorzitter Ton van Hekezen.

,,Op zaterdagochtend vanaf 8:30 uur is er hier een enorme piek. Dan puilen het clubhuis en de parkeerplaats uit en barst het hier van de ouders en kinderen. We hebben al de keuze moeten maken om de D'tjes op zondagochtend te laten spelen." Al met al heeft de vereniging dit jaar 23 teams op het veld, vorig jaar waren dat er nog 15.

Binnen de hockeyvereniging is een oplossing uitgewerkt. Hier is ook al met veel partijen over gesproken. ,,Hoe krijgen we dit binnen het sportpark voor elkaar? Het idee is dat we voor een tweede kunstgrasveld, het eerste voetbalveld gaan gebruiken. Dit veld ligt het dichtst bij onze accommodatie", legt Ton uit. ,,De voetbal gebruikt dit veld nog wel, maar hun derde veld staat leeg. Onze vraag is of zij dit eerste veld willen ruilen tegen hun derde veld."

,,Het spel gaat weer beginnen", zegt Ton van Hekezen lachend, hierbij doelend op het politieke spel dat nodig is om het kunstgrasveld te realiseren. Allereerst is uitgebreid gesproken met de voetbalclub en volgens Ton staan zij er positief tegenover: ,,Ze stellen wel als voorwaarde dat de verlichting wordt verplaatst of vernieuwd."

Volgens Ton van Hekezen is wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) bereid een bijdrage op te nemen in de Begroting voor 2017. ,,Wij zijn net gestart met het polsen van de gemeenteraadsfracties. Deze gesprekken verlopen heel anders. De vorige ronde moesten we ons echt nog voorstellen. Gelukkig hebben we inmiddels ons bestaansrecht aangetoond en merken we dat we een serieuze gesprekspartner zijn."

De hockeyclub legt bij de gemeente een concrete vraag neer voor een eenmalige bijdrage. ,,Een kunstgrasveld met alles erop en eraan kost ongeveer 2,5 ton euro. We hopen dat de gemeente een groot deel voor haar rekening wil nemen."

Het hockeybestuur gaat verder aan de slag om fondsen aan te schrijven, sponsors te benaderen en een bijdrage aan de leden vragen. Het doel is om het tweede kunstgrasveld in de lente van 2017 aan te leggen.

Ton van Hekezen denkt dat twee velden voor de komende vijf jaar voldoende zijn. ,,Het gaat ons erg aan het hart om kinderen te weigeren als ze graag willen komen hockeyen. Dat vinden we echt zonde. Dit jaar zitten sommige leeftijdscategorieën behoorlijk vol. De tussentijdse instroom proberen we af te remmen, maar dat druist in tegen alles waar we voor staan. En dat is: kinderen lekker buiten samen laten bewegen."

Foto: Kuun Jenniskens

Foto-bijschrift: Ton van Hekezen houdt een balletje hoog. Met op de achtergrond het voetbalveld waar zijn club het oog op heeft laten vallen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie