Respect? Voor wie, voor jou?!

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

BUNNIK - Op de Dag van Respect, donderdag 12 november, is er een speciaal programma in De Schoudermantel en de Raadzaal.

Om 9 uur opent de de burgemeester de dag officieel. Aansluitend is er een optreden, is er Forumtheater en natuurlijk debat. Om 12 uur wordt het programma weer afgesloten.

Buurvrouw en Buurvrouw geven alvast hun eigen ongezouten mening over de specifieke onderwerpen die ook bij het debat aan bod komen aan de hand van de hieronder genoemde stellingen. Het doel hiervan is, naast een leuke start van de dag, de eerlijkheid en openheid tijdens het debat te bevorderen. Het ergste is immers al gezegd..

Er komen verschillende situaties aan bod waarin 'respect' het centrale onderwerp is, en dus in het bijzonder: 'Voor wie heb je nou respect en voor wie niet?'. De leerlingen worden na iedere sketch uitgenodigd om hun mening te delen over wat ze hebben gezien.

De stellingen zijn vooraf bekend gemaakt aan de scholen zodat deze het debat kunnen voorbereiden, waarbij het goed is om met elkaar de situaties op te zoeken waarbij het niet zo voor de hand ligt om het helemaal eens of helemaal eens te zijn met de stelling.

Er wordt gesproken over onder andere de volgende stellingen:

1 Het is logisch dat ik minder respect heb voor mensen die ik niet ken.

2 In de klas hebben we altijd respect voor elkaar.

3 Ik hoef geen respect te tonen aan iemand die geen respect toont aan mij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie