Na sloop opnieuw sociale huur aan Singel

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Kees van Os legt uit dat de bewoners er bij toeval achter zijn gekomen. "We benaderden Portaal met een onderhoudsvraag, of er kon worden geschilderd. Toen zei men dit niet te willen doen omdat ze de woningen wilden slopen. Later belde iemand voor een nieuwe boiler. Toen was het antwoord, die vervangen we niet meer, want binnen twee jaar gaan we slopen."

Vervolgens is er op 20 oktober een gesprek geweest met mevrouw Van Delden van Portaal. "Zij heeft uitgelegd dat er inderdaad geen groot onderhoud meer volgt. En dat er eind dit jaar, begin volgend jaar, gesprekken met de gemeente volgen. Ze verzekerde ons dat er nog geen concrete plannen liggen."

De gesprekken zijn van verkennende aard: "Pas wanneer duidelijk is wat Portaal en gemeente Bunnik willen, zullen er met behulp van onder andere een planoloog en een architect concrete voorstellen komen. Die voorstellen worden dan door de Raad van Bestuur van Portaal besproken en beoordeeld. Vanaf dat moment zullen bewoners worden geïnformeerd en worden betrokken."

Kees van Os gaat verder: "Wat in ieder geval duidelijk is, dat er opnieuw sociale huurwoningen komen. Portaal heeft een zogenaamde 'prestatieafspraak' met de gemeente over aantallen te bouwen sociale huurwoningen. Daar is Portaal aan gebonden. Ook is duidelijk geworden, dat wanneer een concreet plan wordt uitgevoerd, de bewoners elders woonruimte moeten zullen vinden (via Woningnet) of aangeboden krijgen. Wie weer terug wil, kan dat bij Portaal en de gemeente aangeven."

"Als bewoners hebben we gezegd dat we betrokken willen zijn. Dat we zelf ook wensen willen indienen", aldus Kees van Os. "Wij zouden nul-op-de-meter woningen wel interessant vinden." (KJ)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie